zoeken
Recente reacties

8 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Pepes katak - Kikkerbillen in een pakketje
- Krupuk Ikan Palembang - Kroepoek gemaakt van visdeeg
- zoet-zuur varkensvlees
- Songhua Pidan Salade - 100 jaar oude ei salade
- Ayam Cincane 3 - kip met groene tomaten
- Pelemak Boh Manok - eieren gekookt in hartige kokosmelk
- Oseh-Oseh 3
- Ayam Suwit Pedas - pittig gebakken dunne reepjes kip
- Sambal daun bawang
- Sapi Kerrie - rundvlees met kerrie
Ayam Piendang Serani


Ayam Piendang Serani
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 kip
6 eetl olie
250 ml water
1 theel asem
2 eetl water
1 serehstengel, gekneusd
zout naar smaak
1/2 eetl limoensap
Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 cm laos
2 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Meng de asem met de eetlepels water en meng dit met het zout. Snijd de kip in stukken en wrijf deze in met het asemwater en laat het 1 uur marineren. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Dan de stukken kip toevoegen en deze rondom bruin bakken. Dan het water en de serehstengel toevoegen en het geheel langzaam gaar stoven. Op het laatst het limoensap doorroeren en serveren.
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 kip
6 eetl olie
250 ml water
1 theel asem
2 eetl water
1 serehstengel, gekneusd
zout naar smaak
1/2 eetl limoensap
Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 cm laos
2 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Meng de asem met de eetlepels water en meng dit met het zout. Snijd de kip in stukken en wrijf deze in met het asemwater en laat het 1 uur marineren. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Dan de stukken kip toevoegen en deze rondom bruin bakken. Dan het water en de serehstengel toevoegen en het geheel langzaam gaar stoven. Op het laatst het limoensap doorroeren en serveren.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.