Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Ayam Piendang Serani

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Piendang Serani

Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 kip
6 eetl olie
250 ml water
1 theel asem
2 eetl water
1 serehstengel, gekneusd
zout naar smaak
1/2 eetl limoensap

Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 cm laos
2 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
Bereiding:
Meng de asem met de eetlepels water en meng dit met het zout. Snijd de kip in stukken en wrijf deze in met het asemwater en laat het 1 uur marineren. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Dan de stukken kip toevoegen en deze rondom bruin bakken. Dan het water en de serehstengel toevoegen en het geheel langzaam gaar stoven. Op het laatst het limoensap doorroeren en serveren.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 31 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41932323