Ayam Pinadar
gepeperde kip uit Noord-Sumatra
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1 kg)
2 eetl geraspte kokos
100 ml water
4 jeruk purut blaadjes
3 salam blaadjes
1/2 theel zout
4 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
6 kemiri noten
5 rode lomboks
4 rode rawits
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 serehstengels
2 cm jahe
2 theel witte peper
2 eetl andaliman peper (anders Szechuanpeper)
1 kippen lever
Cara membuat:
bereiding:
Grill of rooster de kip boven een houtskoolvuurtje rondom zonder dat deze verbrand. Snijd de kip daarna in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu totdat het begint te geuren (4 minuten). Voeg dan de kip, de kokos, de salam, de jeruk purut, het zout en het water toe en meng alles goed. Laat het geheel zachtjes afgesloten sudderen totdat de kip gaar is geworden en de saus is ingedikt.