zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Misua Patola - Filipijnse mi-soep
- Ayam Garo Rica - Gestoofd en gebakken kip
- Gai Pad Med Mamuang Himaphan - kip met cashew noten
- Panada 2 - pasteitjes met tonijn
- Singgang Ayam - gekruide geroosterde kip
- Gruy Hurm - bananen cake
- Sambal jeruk nipis
- Lalap Indonesia
- Sayur asem Jakarta - Friszure sajoer
- Asam keung udeng - pittige garnalen
Ayam Pinadar - gepeperde kip uit Noord-Sumatra


Ayam Pinadar
gepeperde kip uit Noord-Sumatra
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1 kg)
2 eetl geraspte kokos
100 ml water
4 jeruk purut blaadjes
3 salam blaadjes
1/2 theel zout
4 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
6 kemiri noten
5 rode lomboks
4 rode rawits
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 serehstengels
2 cm jahe
2 theel witte peper
2 eetl andaliman peper (anders Szechuanpeper)
1 kippen lever
Cara membuat:
bereiding:
Grill of rooster de kip boven een houtskoolvuurtje rondom zonder dat deze verbrand. Snijd de kip daarna in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu totdat het begint te geuren (4 minuten). Voeg dan de kip, de kokos, de salam, de jeruk purut, het zout en het water toe en meng alles goed. Laat het geheel zachtjes afgesloten sudderen totdat de kip gaar is geworden en de saus is ingedikt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.