Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Ayam Pindang Serani 2

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Pindang Serani 2

bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 serehstengel, gekneusd
3 djeruk perut blaadjes
3 limoenen, uitgeperst
zout naar smaak
5 eetl. olie
250 ml water

Haluskan:
boemboe:
9 sjalotten
7 rode rawits
3 lomboks (spaanse pepers)
5 teentjes knoflook
3 cm laos (galangal)
3 cm turmeriek (kunjit)
1 theel. asem (tamarinde)

Cara membuat:
bereiding:
Maak de kip schoon en snijd deze in stukken. Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de rawits, de lomboks, de laos, de kunjit zeer fijn tot een boemboe (pasta). Meng door deze pasta de asem.
Fruit de boemboe in een wok/wadjan, voeg de gekneusde serehstengel toe en fruit het geheel voor zo'n 5 minuten. Voeg dan de kip toe en bak dit bruin, maar niet gaar.
Voeg vervolgens het water, het limoensap en de djeruk perut blaadjes toe en stoof het vlees in zo'n 30 minuten gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 103 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41036666