Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Ayam Pindang Serani 2

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Pindang Serani 2

bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 serehstengel, gekneusd
3 djeruk perut blaadjes
3 limoenen, uitgeperst
zout naar smaak
5 eetl. olie
250 ml water

Haluskan:
boemboe:
9 sjalotten
7 rode rawits
3 lomboks (spaanse pepers)
5 teentjes knoflook
3 cm laos (galangal)
3 cm turmeriek (kunjit)
1 theel. asem (tamarinde)

Cara membuat:
bereiding:
Maak de kip schoon en snijd deze in stukken. Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de rawits, de lomboks, de laos, de kunjit zeer fijn tot een boemboe (pasta). Meng door deze pasta de asem.
Fruit de boemboe in een wok/wadjan, voeg de gekneusde serehstengel toe en fruit het geheel voor zo'n 5 minuten. Voeg dan de kip toe en bak dit bruin, maar niet gaar.
Voeg vervolgens het water, het limoensap en de djeruk perut blaadjes toe en stoof het vlees in zo'n 30 minuten gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 123 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42436917