bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 serehstengel, gekneusd
3 djeruk perut blaadjes
3 limoenen, uitgeperst
zout naar smaak
5 eetl. olie
250 ml water
Haluskan:
boemboe:
9 sjalotten
7 rode rawits
3 lomboks (spaanse pepers)
5 teentjes knoflook
3 cm laos (galangal)
3 cm turmeriek (kunjit)
1 theel. asem (tamarinde)
Cara membuat:
bereiding:
Maak de kip schoon en snijd deze in stukken. Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de rawits, de lomboks, de laos, de kunjit zeer fijn tot een boemboe (pasta). Meng door deze pasta de asem.
Fruit de boemboe in een wok/wadjan, voeg de gekneusde serehstengel toe en fruit het geheel voor zo'n 5 minuten. Voeg dan de kip toe en bak dit bruin, maar niet gaar.
Voeg vervolgens het water, het limoensap en de djeruk perut blaadjes toe en stoof het vlees in zo'n 30 minuten gaar.