zoeken
Recente reacties

20 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Tahu Gegodo - Gebakken gekruide tahu
- Tumis Kangkung Ampela - roerbak van kangkung met kip
- Lepat ubi - cassave snack uit Sumatra
- Pindang sapi - Friszure runderstoof
- Udang sambal pirik - gebakken garnelen met sambal pirik
- Daging Bakar - Geroosterde Runderhaas
- Kambing Masak Pedas - Pittig gebakken geitenvlees
- Rendang ikan Iele - Meerval met gekruide saus
- Sateh manis jawa
- Ayam Jerit - gestoofde gebakken gekruide kip
Orek Tempe - gebakken pittige tempe


Orek Tempe
gebakken pittige tempe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr tempe
4 teentjes knoflook
4 sjalotjes
1 salam blad
1 m laos
1 sereh stengel
1 groene lombok
1 rode lombok
1 theel kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
75 ml water
olie
Cara membuat:
bereiding;
Snijd de tempe in lang reepjes, de knoflook en de sjalotjes in dunne plakjes, hak de sereh fijn en rasp de las. Snijd de lomboks in dunne reepjes.
Verhit in een pan de olie en bak de tempe bruin en zet opzij. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de knoflook, de sjalotjes, de salam, de laos en de sereh voor 4 minuten. Voeg de lomboks toe en bak deze 1 minuut mee. Dan de kecap, de palmsuiker, het zout toevoegen en meng. Vervolgens het water toevoegen en breng aan de kook. Dan de tempe toevoegen en kook het geheel, al roerend, verder gaar
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.