Orek Tempe
gebakken pittige tempe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr tempe
4 teentjes knoflook
4 sjalotjes
1 salam blad
1 m laos
1 sereh stengel
1 groene lombok
1 rode lombok
1 theel kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
75 ml water
olie
Cara membuat:
bereiding;
Snijd de tempe in lang reepjes, de knoflook en de sjalotjes in dunne plakjes, hak de sereh fijn en rasp de las. Snijd de lomboks in dunne reepjes.
Verhit in een pan de olie en bak de tempe bruin en zet opzij. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de knoflook, de sjalotjes, de salam, de laos en de sereh voor 4 minuten. Voeg de lomboks toe en bak deze 1 minuut mee. Dan de kecap, de palmsuiker, het zout toevoegen en meng. Vervolgens het water toevoegen en breng aan de kook. Dan de tempe toevoegen en kook het geheel, al roerend, verder gaar