Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Orek Tempe - gebakken pittige tempe

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Orek Tempe
gebakken pittige tempe

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr tempe
4 teentjes knoflook
4 sjalotjes
1 salam blad
1 m laos
1 sereh stengel
1 groene lombok
1 rode lombok
1 theel kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
75 ml water
olie
 
Cara membuat:
bereiding;
Snijd de tempe in lang reepjes, de knoflook en de sjalotjes in dunne plakjes, hak de sereh fijn en rasp de las. Snijd de lomboks in dunne reepjes.
Verhit in een pan de olie en bak de tempe bruin en zet opzij. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de knoflook, de sjalotjes, de salam, de laos en de sereh voor 4 minuten. Voeg de lomboks toe en bak deze 1 minuut mee. Dan de kecap, de palmsuiker, het zout toevoegen en meng. Vervolgens het water toevoegen en breng aan de kook. Dan de tempe toevoegen en kook het geheel, al roerend, verder gaar
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 137 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42086000