1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 2 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 2 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 2 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 2 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 3 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 5 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
1 Comment

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Ayam Opor
kruidige, gestoofde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 serehstengel
2 salamblaadjes
1 theel asem
1 theel gula jawa (palmsuiker)
5 jeruk purutblaadjes
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
1500 ml water

Haluskan:
boemboe:
4 kemiri noten
1 1/2 theel ketumbar
1 theel trassi bakar
3 cm laos
5 sjalotten
3 teentjes knoflook

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf hiermee de kip in en laat het 30 minuten intrekken. Verhit het water in een pan en voeg de kip toe. Als het water kookt de sereh, de asem, de salam, de jeruk purut en de palmsuiker toevoegen en dit 15 minuten zachtjes laten stoven.
Dan de kokosmelk en het zout toevoegen en dit nog 25 minuten zachtjes laten stoven totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt. Eventueel nog wat water toevoegen als het te droog wordt.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Dede · 3 years ago
    Ik hb het altijd van oma geleerd om na het koken van de kip, dit eerst samen met de kruiden aan te bakken...

who is online

We hebben 59 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35761030