banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon 1 Comment
Ayam Opor - kruidige, gestoofde kip

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Ayam Opor
kruidige, gestoofde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 serehstengel
2 salamblaadjes
1 theel asem
1 theel gula jawa (palmsuiker)
5 jeruk purutblaadjes
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
1500 ml water

Haluskan:
boemboe:
4 kemiri noten
1 1/2 theel ketumbar
1 theel trassi bakar
3 cm laos
5 sjalotten
3 teentjes knoflook

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf hiermee de kip in en laat het 30 minuten intrekken. Verhit het water in een pan en voeg de kip toe. Als het water kookt de sereh, de asem, de salam, de jeruk purut en de palmsuiker toevoegen en dit 15 minuten zachtjes laten stoven.
Dan de kokosmelk en het zout toevoegen en dit nog 25 minuten zachtjes laten stoven totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt. Eventueel nog wat water toevoegen als het te droog wordt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Dede · 5 years ago
    Ik hb het altijd van oma geleerd om na het koken van de kip, dit eerst samen met de kruiden aan te bakken...

who is online

We hebben 217 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39814190