banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 20 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon 1 Comment

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Ayam Opor
kruidige, gestoofde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 serehstengel
2 salamblaadjes
1 theel asem
1 theel gula jawa (palmsuiker)
5 jeruk purutblaadjes
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
1500 ml water

Haluskan:
boemboe:
4 kemiri noten
1 1/2 theel ketumbar
1 theel trassi bakar
3 cm laos
5 sjalotten
3 teentjes knoflook

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf hiermee de kip in en laat het 30 minuten intrekken. Verhit het water in een pan en voeg de kip toe. Als het water kookt de sereh, de asem, de salam, de jeruk purut en de palmsuiker toevoegen en dit 15 minuten zachtjes laten stoven.
Dan de kokosmelk en het zout toevoegen en dit nog 25 minuten zachtjes laten stoven totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt. Eventueel nog wat water toevoegen als het te droog wordt.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Dede · 3 years ago
    Ik hb het altijd van oma geleerd om na het koken van de kip, dit eerst samen met de kruiden aan te bakken...

who is online

We hebben 148 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36248373