Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
1 Comment
Ayam Opor - kruidige, gestoofde kip

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Ayam Opor
kruidige, gestoofde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 serehstengel
2 salamblaadjes
1 theel asem
1 theel gula jawa (palmsuiker)
5 jeruk purutblaadjes
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
1500 ml water

Haluskan:
boemboe:
4 kemiri noten
1 1/2 theel ketumbar
1 theel trassi bakar
3 cm laos
5 sjalotten
3 teentjes knoflook

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf hiermee de kip in en laat het 30 minuten intrekken. Verhit het water in een pan en voeg de kip toe. Als het water kookt de sereh, de asem, de salam, de jeruk purut en de palmsuiker toevoegen en dit 15 minuten zachtjes laten stoven.
Dan de kokosmelk en het zout toevoegen en dit nog 25 minuten zachtjes laten stoven totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt. Eventueel nog wat water toevoegen als het te droog wordt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Dede · 7 years ago
    Ik hb het altijd van oma geleerd om na het koken van de kip, dit eerst samen met de kruiden aan te bakken...

who is online

We hebben 46 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42433099