Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Pencok - Runderzwoerd met een kruidige kokosmelksaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Pencok
Runderzwoerd met een kruidige kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr runderzwoerd
5 eetl. olie
450 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
1 eetl. limoensap
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
8 gedroogde rode rawits
5 kemirinootjes
3 kruidnagels,
5 tabia bun (lange peper)
1 eetl. trasi bakar
8 sjalotten
5 teentjes knoflook
3 gerookte rode lomboks
8 rawits
3 cm kencur

Cara membuat:
Bereiding:
Kook het vlees in water voor 80 minuten. Laat het vlees dan afkoelen en snijd het vervolgens in wat grote stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg vervolgens de palmsuiker en de kokosmelk toe en laat het geheel nog 5 minuten koken. Dan het vlees, het zout en het limonesap toevoegen en alles nog 5 minuten laten sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 144 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42252666