logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Pepes nangka
nangka gestoomd in bananenblad
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr nangka
1 tomaat
3 jeruk purut
1 takje citroenbasilicum
3 salam blaadjes
bananenblad
houten prikkers

Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 theel. ketumbar
1 theel. trasi bakar
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
6 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
1 serehstengel
2 theel. asem
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de jeruk purut zeer fijn en de tomaat in partjes. Meng dit met de boemboe, het zout en de nangka en laat dit 2,5 uur marineren. Neem een bananenblad van 35x35cm en verdeel het mengsel daarop met de basilicumblaadjes en de salam. Vouw het tot een pakketje en zet dit vast met de prikkers. Stoom het geheel in 25 minuten gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 52 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176133