nangka gestoomd in bananenblad
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr nangka
1 tomaat
3 jeruk purut
1 takje citroenbasilicum
3 salam blaadjes
bananenblad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 theel. ketumbar
1 theel. trasi bakar
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
6 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
1 serehstengel
2 theel. asem
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de jeruk purut zeer fijn en de tomaat in partjes. Meng dit met de boemboe, het zout en de nangka en laat dit 2,5 uur marineren. Neem een bananenblad van 35x35cm en verdeel het mengsel daarop met de basilicumblaadjes en de salam. Vouw het tot een pakketje en zet dit vast met de prikkers. Stoom het geheel in 25 minuten gaar.
ingrediënten:
500 gr nangka
1 tomaat
3 jeruk purut
1 takje citroenbasilicum
3 salam blaadjes
bananenblad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 theel. ketumbar
1 theel. trasi bakar
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
6 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
1 serehstengel
2 theel. asem
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de jeruk purut zeer fijn en de tomaat in partjes. Meng dit met de boemboe, het zout en de nangka en laat dit 2,5 uur marineren. Neem een bananenblad van 35x35cm en verdeel het mengsel daarop met de basilicumblaadjes en de salam. Vouw het tot een pakketje en zet dit vast met de prikkers. Stoom het geheel in 25 minuten gaar.