zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Sambal goreng tempeh banjar - Sambal goreng van tempe
- Kaeng Pet Yaang - eend in een pittige curry
- Telur Bumbu Bali - eieren in een pittige rode saus
- Nasi Betawi
- Telor gule bengala - eieren met kerrie
- Chan Pei Fun Gai - gerookte mandarijnen kip
- Belantjang - rundvlees
- Sate blengong masak - sate van drooggebakken pittig gekruide eend
- Soto ayam lagi
- Rendang Ikan Asap - pittige rendang van gerookte vis
Kuluban / Koeloeban - gekruide groenten


Kuluban / Koeloeban
gekruide groenten
gekruide groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 bos kangkung (anders andijvie)
100 gr kouseband
100 gr spinazie
100 gr tauge
200 gr gerapste kokos
1 eetl olie
water
Haluskan:
boemboe:
3 teentjes knoflook
1 eetl sambal trassi (zie recept)
1 theel gula jawa (palmsuiker)
1 cm kencur
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Maak de groenten schoon en snijd de kouseband in stukjes van 3 cm evenals de steeltjes van de kangkung. Verhit in een pan het water en kook de kouseband en de kangkung voor 6 minuten. Voeg de spinazie toe en kook het nog voor 2 minuten. Giet af en laat het uitlekken. Giet kokend water over de tauge en laat dit ook uitlekken.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe net de kokos totdat de kokos goudbruin geworden is. Meng dan de groenten erdoor er serveer.
ingrediënten:
1 bos kangkung (anders andijvie)
100 gr kouseband
100 gr spinazie
100 gr tauge
200 gr gerapste kokos
1 eetl olie
water
Haluskan:
boemboe:
3 teentjes knoflook
1 eetl sambal trassi (zie recept)
1 theel gula jawa (palmsuiker)
1 cm kencur
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Maak de groenten schoon en snijd de kouseband in stukjes van 3 cm evenals de steeltjes van de kangkung. Verhit in een pan het water en kook de kouseband en de kangkung voor 6 minuten. Voeg de spinazie toe en kook het nog voor 2 minuten. Giet af en laat het uitlekken. Giet kokend water over de tauge en laat dit ook uitlekken.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe net de kokos totdat de kokos goudbruin geworden is. Meng dan de groenten erdoor er serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.