gekruide groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 bos kangkung (anders andijvie)
100 gr kouseband
100 gr spinazie
100 gr tauge
200 gr gerapste kokos
1 eetl olie
water
Haluskan:
boemboe:
3 teentjes knoflook
1 eetl sambal trassi (zie recept)
1 theel gula jawa (palmsuiker)
1 cm kencur
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Maak de groenten schoon en snijd de kouseband in stukjes van 3 cm evenals de steeltjes van de kangkung. Verhit in een pan het water en kook de kouseband en de kangkung voor 6 minuten. Voeg de spinazie toe en kook het nog voor 2 minuten. Giet af en laat het uitlekken. Giet kokend water over de tauge en laat dit ook uitlekken.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe net de kokos totdat de kokos goudbruin geworden is. Meng dan de groenten erdoor er serveer.
ingrediënten:
1 bos kangkung (anders andijvie)
100 gr kouseband
100 gr spinazie
100 gr tauge
200 gr gerapste kokos
1 eetl olie
water
Haluskan:
boemboe:
3 teentjes knoflook
1 eetl sambal trassi (zie recept)
1 theel gula jawa (palmsuiker)
1 cm kencur
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Maak de groenten schoon en snijd de kouseband in stukjes van 3 cm evenals de steeltjes van de kangkung. Verhit in een pan het water en kook de kouseband en de kangkung voor 6 minuten. Voeg de spinazie toe en kook het nog voor 2 minuten. Giet af en laat het uitlekken. Giet kokend water over de tauge en laat dit ook uitlekken.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe net de kokos totdat de kokos goudbruin geworden is. Meng dan de groenten erdoor er serveer.