Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Ayam Goreng Air Kelapa - gebakken in kokoswater gestoofde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Goreng Air Kelapa
gebakken in kokoswater gestoofde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
3 salam blad
1/2 theel asam
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
300 ml kokoswater
olie

Haluskan:
bumbu:
11 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 cm lengkuas/laos
4 kemiri noten, geroosterd
1theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 12 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de serai in dunne plakjes.
Verhit in een pan het kokoswater samen met de kip, de bumbu, de salam, de asam en de sereh en kook de kip zachtjes gaar. Schep de kip uit de pan/giet af.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip rondom bruin.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 127 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42108291