zoeken
Recente reacties

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Kakap Goreng Kecap - zeebaars in kecap saus
- Rendang Jeroan Ayam - Rendang van kip resten
- Ayam Goreng Air Kelapa - gemarineerde gestoofde gebakken kip
- Ikan Kuah Belimbing - gestoofde vis in gekruide bouillon
- Gulai Ayam - kip in een curry saus
- Sapi Kerrie - rundvlees met kerrie
- Sambal Lombok 2
- Sambal kemiri 2 - Sambal met kemirinootjes
- Phat Phet Tua Fak Jao - rundvlees met kouseband
- Sate Ayam Ubud - kipsate uit Bali
Ayam Goreng Air Kelapa - gebakken in kokoswater gestoofde kip


Ayam Goreng Air Kelapa
gebakken in kokoswater gestoofde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
3 salam blad
1/2 theel asam
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
300 ml kokoswater
olie
Haluskan:
bumbu:
11 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 cm lengkuas/laos
4 kemiri noten, geroosterd
1theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 12 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de serai in dunne plakjes.
Verhit in een pan het kokoswater samen met de kip, de bumbu, de salam, de asam en de sereh en kook de kip zachtjes gaar. Schep de kip uit de pan/giet af.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip rondom bruin.
gebakken in kokoswater gestoofde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
3 salam blad
1/2 theel asam
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
300 ml kokoswater
olie
Haluskan:
bumbu:
11 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 cm lengkuas/laos
4 kemiri noten, geroosterd
1theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 12 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de serai in dunne plakjes.
Verhit in een pan het kokoswater samen met de kip, de bumbu, de salam, de asam en de sereh en kook de kip zachtjes gaar. Schep de kip uit de pan/giet af.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip rondom bruin.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.