logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...

Ayam goreng pop
Gefrituurde kip uit sumatra


Bahan-bahan:
ingredienten
1 kip
5 teentjes knoflook
1 theel zout
300 ml santen cair
2 eetl limoensap
4 eetl heet water
olie

Haluskan:
Bumbu:
10 rode lomboks
11 rode kleine sjalotjes
200 gr tomaten
11 peteh bonen
1 theel zout

Taburan:
Garnering:
Chili saus

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en de knoflook fijn. Marineer de kip met het limoensap, het zout en de knoflook voor 15 minuten. Verhit in een wok/wadjan de santen en voeg de kip toe en laat het zachtjes gaar sudderen. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de kip bruin en serveer het met de saus.

Cara membuat saus:
Bereiding saus:
Wrijf of maal de ingredienten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan het water toe en laat het zachtjes even koken.


Add comment

Submit

who is online

We have 187 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397784