Ayam goreng pop
Gefrituurde kip uit sumatra
Bahan-bahan:
ingredienten
1 kip
5 teentjes knoflook
1 theel zout
300 ml santen cair
2 eetl limoensap
4 eetl heet water
olie
Haluskan:
Bumbu:
10 rode lomboks
11 rode kleine sjalotjes
200 gr tomaten
11 peteh bonen
1 theel zout
Taburan:
Garnering:
Chili saus
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en de knoflook fijn. Marineer de kip met het limoensap, het zout en de knoflook voor 15 minuten. Verhit in een wok/wadjan de santen en voeg de kip toe en laat het zachtjes gaar sudderen. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de kip bruin en serveer het met de saus.
Cara membuat saus:
Bereiding saus:
Wrijf of maal de ingredienten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan het water toe en laat het zachtjes even koken.