Recente reacties

@frankis vijfkruiden poeder, iedereen heeft een eigen versie
bumbu ngohiong staat niet beschreven hier en zoekopdracht op kokkie belanda levert niets op
Pietje Bel 23 days ago
Veel toegepast is het afdekken van de aardappelpuree met een dun laagje paneermeel met daar bovenop wat klontjes boter. De laatste minuten onder de grill zorgen voor een aantrekkelijk krokant korstje.
kokkieblanda 1 months ago Ambyachi Kadi - mango kip curry
@mimija, is de marinade die meegaat met de kip
hallo,
moet de santen tegelijk met kip in de wok voor het aan braden,
Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ayam Goreng Sambal Penyet Kemangi
gebakken kip met sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 salam blad
3 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl asamwater
500 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 kemiri noten, geroosterd
2 cm kunyit, geroosterd
2 cm lengkuas/laos
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten

Bahan sambal:
ingrediënten sambal:
7 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
8 rode rawits
1 theel terasi/trasi
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
2 takjes kemangi

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta en meng dan de kemangi erdoor.
Verhit in een pan het water samen met de bumbu, de salam, de laos, de jeruk purut, de serai, het zout, de palmsuiker, het asamwater en meng goed. Voeg dan de kip toe en kook todat het vocht is verdampt .Schep de kip daarna uit de pan.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip bruin en gaar. Wentel de hete kip door de sambal en serveer.

who is online

We hebben 113 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42573728