Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Ayam Goreng Sambal Penyet Kemangi - gebakken kip met sambal

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Goreng Sambal Penyet Kemangi
gebakken kip met sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 salam blad
3 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl asamwater
500 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 kemiri noten, geroosterd
2 cm kunyit, geroosterd
2 cm lengkuas/laos
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten

Bahan sambal:
ingrediënten sambal:
7 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
8 rode rawits
1 theel terasi/trasi
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
2 takjes kemangi

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta en meng dan de kemangi erdoor.
Verhit in een pan het water samen met de bumbu, de salam, de laos, de jeruk purut, de serai, het zout, de palmsuiker, het asamwater en meng goed. Voeg dan de kip toe en kook todat het vocht is verdampt .Schep de kip daarna uit de pan.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip bruin en gaar. Wentel de hete kip door de sambal en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 359 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41019014