zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Rawon Daging
- Foo yong hay - omelet met krab
- Yum Tawai - gemengede groenten met saus
- Pla Samlee Dad Deow - Gebakken vis met mangosalade
- Pad Kee Mao - dronken kip
- Lemper - gevulde kleefrijst rolletjes
- Pad mee korat ped - Bami Korat wijze
- Daging Age - rundvlees met kokos
- Kho Phat - gebakken rijst
- Ansjovis bouillon 2 - met zeewier
Kerrie Benggala Telor


Kerrie Benggala Telor
Bahan-bahan;
ingrediënten:
10 hardgekookte eieren
1 serehstengel, gekneusd
4 kruidnagelen
2 cm gember (jahe/djahé), gekneusd
1 theel mosterd
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
2 eetl olie
Haluskan;
boemboe:
3 cm kunyti (kurkuma)
2 rode lomboks
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 cm laos
2 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de mosterd met 250 ml kokosmelk. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de eiren toe en bak deze 2 minuten mee. Dan de mosterd/kokosmelk toevoegen samen met de sereh, de kruidnagel, de gember en het zout en dit 5 minuten zachtjes stoven. Dan de overige kokosmelk toevoegen en het geheel laten stoven totdat de saus in ingedikt.
ingrediënten:
10 hardgekookte eieren
1 serehstengel, gekneusd
4 kruidnagelen
2 cm gember (jahe/djahé), gekneusd
1 theel mosterd
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
2 eetl olie
Haluskan;
boemboe:
3 cm kunyti (kurkuma)
2 rode lomboks
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 cm laos
2 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de mosterd met 250 ml kokosmelk. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de eiren toe en bak deze 2 minuten mee. Dan de mosterd/kokosmelk toevoegen samen met de sereh, de kruidnagel, de gember en het zout en dit 5 minuten zachtjes stoven. Dan de overige kokosmelk toevoegen en het geheel laten stoven totdat de saus in ingedikt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.