logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Kerrie Benggala Telor
Bahan-bahan;
ingrediënten:
10 hardgekookte eieren
1 serehstengel, gekneusd
4 kruidnagelen
2 cm gember (jahe/djahé), gekneusd
1 theel mosterd
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
2 eetl olie

Haluskan;
boemboe:
3 cm kunyti (kurkuma)
2 rode lomboks
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 cm laos
2 eetl ketumbar
1/2 theel jinten

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de mosterd met 250 ml kokosmelk. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de eiren toe en bak deze 2 minuten mee. Dan de mosterd/kokosmelk toevoegen samen met de sereh, de kruidnagel, de gember en het zout en dit 5 minuten zachtjes stoven. Dan de overige kokosmelk toevoegen en het geheel laten stoven totdat de saus in ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 67 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420394