Bahan-bahan;
ingrediënten:
10 hardgekookte eieren
1 serehstengel, gekneusd
4 kruidnagelen
2 cm gember (jahe/djahé), gekneusd
1 theel mosterd
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
2 eetl olie
Haluskan;
boemboe:
3 cm kunyti (kurkuma)
2 rode lomboks
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 cm laos
2 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de mosterd met 250 ml kokosmelk. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de eiren toe en bak deze 2 minuten mee. Dan de mosterd/kokosmelk toevoegen samen met de sereh, de kruidnagel, de gember en het zout en dit 5 minuten zachtjes stoven. Dan de overige kokosmelk toevoegen en het geheel laten stoven totdat de saus in ingedikt.
ingrediënten:
10 hardgekookte eieren
1 serehstengel, gekneusd
4 kruidnagelen
2 cm gember (jahe/djahé), gekneusd
1 theel mosterd
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
2 eetl olie
Haluskan;
boemboe:
3 cm kunyti (kurkuma)
2 rode lomboks
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 cm laos
2 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de mosterd met 250 ml kokosmelk. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de eiren toe en bak deze 2 minuten mee. Dan de mosterd/kokosmelk toevoegen samen met de sereh, de kruidnagel, de gember en het zout en dit 5 minuten zachtjes stoven. Dan de overige kokosmelk toevoegen en het geheel laten stoven totdat de saus in ingedikt.