logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Kerrie Telor
eieren in kerriesaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 eieren, hardgekookt
200 ml kokosmelk
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
2 sjalotten
2 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
2 teentjes knoflook
1/2 theel trassi
1 serehstengel
1/2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1 cm kunyit (kurkuma)
1 theel sambal brandal
zout naar smaak

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotten fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de sjalotten voor 3 minuten. Voeg dan de kokosmelk, de salam en de jeruk purut blaadjes toe. Halveer de eieren en voeg deze toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de saus dik is geworden.

Add comment

Submit

who is online

We have 88 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180459