banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Ayam paniki - een wat hete kip

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Ayam paniki
een wat hete kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 hele kip (of 500-750 gr. kipfilet)
1 serehstengel, gekneusd
500 ml kokosmelk (santen)
2 salam blaadjes
olie
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
7 sjalotten
3 teentjes knoflook
5 cm gember (jahe/djahé)
11 rode rawits
3 cm turmeriek (kunjit)
5 kemirinoten
2 Spaanse pepers (lomboks)

Cara membuat:
bereiding:
Maak de kip schoon en ontdoe de kip van de botten. Snijd daarna de kip in stukjes.
Snijd of maal fijn de sjalotten, de knoflook, de gember, de rawits, de kunjit, de kemirinoten en de lomboks en zorg dat deze ingrediënten en boemboe (pasta) wordt.
Fruit de boemboe in de wadjan/wok met de olie totdat de geur vrijkomt en de boemboe verkleurt. Voeg dan de kip en de serehstengel toe en bak dit voor zo'n 10 minuten.
Voeg dan de kokosmelk toe en laat het geheel zachtjes stoven voor ongeveer 20 minuten, totdat de kip gaar is en de saus wat ingedikt is. Voeg op het laatst de salamblaadjes toe en laatst deze voor een paar minuten meestoven.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 60 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40592181