Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Ayam paniki - een wat hete kip

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Ayam paniki
een wat hete kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 hele kip (of 500-750 gr. kipfilet)
1 serehstengel, gekneusd
500 ml kokosmelk (santen)
2 salam blaadjes
olie
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
7 sjalotten
3 teentjes knoflook
5 cm gember (jahe/djahé)
11 rode rawits
3 cm turmeriek (kunjit)
5 kemirinoten
2 Spaanse pepers (lomboks)

Cara membuat:
bereiding:
Maak de kip schoon en ontdoe de kip van de botten. Snijd daarna de kip in stukjes.
Snijd of maal fijn de sjalotten, de knoflook, de gember, de rawits, de kunjit, de kemirinoten en de lomboks en zorg dat deze ingrediënten en boemboe (pasta) wordt.
Fruit de boemboe in de wadjan/wok met de olie totdat de geur vrijkomt en de boemboe verkleurt. Voeg dan de kip en de serehstengel toe en bak dit voor zo'n 10 minuten.
Voeg dan de kokosmelk toe en laat het geheel zachtjes stoven voor ongeveer 20 minuten, totdat de kip gaar is en de saus wat ingedikt is. Voeg op het laatst de salamblaadjes toe en laatst deze voor een paar minuten meestoven.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 519 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42436859