1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

Nachita Wolff Schoemaker
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Da...
Mevr. J.A. Kalff
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ...
Eufrasia . J.M.van Oijen - de Bruin
U recepten zien er voortreffelijk uit .
Nicole
Na een rondreis door China dit recept gemaakt om nog even in de sfeer te blijven. Het smaakte heerli...
cheffie
Selamat Makan
Abon Abon in Joomla Article

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Ayam paniki
een wat hete kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 hele kip (of 500-750 gr. kipfilet)
1 serehstengel, gekneusd
500 ml kokosmelk (santen)
2 salam blaadjes
olie
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
7 sjalotten
3 teentjes knoflook
5 cm gember (jahe/djahé)
11 rode rawits
3 cm turmeriek (kunjit)
5 kemirinoten
2 Spaanse pepers (lomboks)

Cara membuat:
bereiding:
Maak de kip schoon en ontdoe de kip van de botten. Snijd daarna de kip in stukjes.
Snijd of maal fijn de sjalotten, de knoflook, de gember, de rawits, de kunjit, de kemirinoten en de lomboks en zorg dat deze ingrediënten en boemboe (pasta) wordt.
Fruit de boemboe in de wadjan/wok met de olie totdat de geur vrijkomt en de boemboe verkleurt. Voeg dan de kip en de serehstengel toe en bak dit voor zo'n 10 minuten.
Voeg dan de kokosmelk toe en laat het geheel zachtjes stoven voor ongeveer 20 minuten, totdat de kip gaar is en de saus wat ingedikt is. Voeg op het laatst de salamblaadjes toe en laatst deze voor een paar minuten meestoven.

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 250 Character restriction
Your text should be in between 10-250 characters
  • No comments found

who is online

We hebben 59 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
34796672