1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Ayam paniki
een wat hete kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 hele kip (of 500-750 gr. kipfilet)
1 serehstengel, gekneusd
500 ml kokosmelk (santen)
2 salam blaadjes
olie
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
7 sjalotten
3 teentjes knoflook
5 cm gember (jahe/djahé)
11 rode rawits
3 cm turmeriek (kunjit)
5 kemirinoten
2 Spaanse pepers (lomboks)

Cara membuat:
bereiding:
Maak de kip schoon en ontdoe de kip van de botten. Snijd daarna de kip in stukjes.
Snijd of maal fijn de sjalotten, de knoflook, de gember, de rawits, de kunjit, de kemirinoten en de lomboks en zorg dat deze ingrediënten en boemboe (pasta) wordt.
Fruit de boemboe in de wadjan/wok met de olie totdat de geur vrijkomt en de boemboe verkleurt. Voeg dan de kip en de serehstengel toe en bak dit voor zo'n 10 minuten.
Voeg dan de kokosmelk toe en laat het geheel zachtjes stoven voor ongeveer 20 minuten, totdat de kip gaar is en de saus wat ingedikt is. Voeg op het laatst de salamblaadjes toe en laatst deze voor een paar minuten meestoven.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 130 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35660253