logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Paniki 2
Hete kip
Bahan-bahan:
ingrediënten
1000 gr kip
1 serehstengel, gekneusd
2 takjes citroenbasilicum
2 pandan blad
zout naar smaak
4 eetl. olie
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
13 rawits
5 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit samen met de sereh, het pandanblad, het zout en de basilicum door de stukjes kip. Laat het vervolgens 30 minuten marineren. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip voor 15 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel nog 30 minuten stoven totdat de kip gaar is.

Add comment

Submit

who is online

We have 112 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397449