Hete kip
Bahan-bahan:
ingrediënten
1000 gr kip
1 serehstengel, gekneusd
2 takjes citroenbasilicum
2 pandan blad
zout naar smaak
4 eetl. olie
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
13 rawits
5 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit samen met de sereh, het pandanblad, het zout en de basilicum door de stukjes kip. Laat het vervolgens 30 minuten marineren. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip voor 15 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel nog 30 minuten stoven totdat de kip gaar is.
ingrediënten
1000 gr kip
1 serehstengel, gekneusd
2 takjes citroenbasilicum
2 pandan blad
zout naar smaak
4 eetl. olie
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
13 rawits
5 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit samen met de sereh, het pandanblad, het zout en de basilicum door de stukjes kip. Laat het vervolgens 30 minuten marineren. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip voor 15 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel nog 30 minuten stoven totdat de kip gaar is.