Udang Bakar Jimbaran
geroosterde garnalen uit Bali
Bahan-bahan:
ingrediënten:
20 gamba's
2 theel peper
2 theel ketumbar
11 teentjes knoflook
2 theel zout
2 limoenen, sap
Taburan:
garnering:
2 eetl sambal rawit
1 eetl kecap manis
1 theel limoensap
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en marineer deze met het limoensap voor tenminste 20 minuten. Spoel daaran af en dep droog. rooster de ketumbar droog in een koekepan en hak de knoflook fijn.
Marineer de garnalen met de knoflook, de peper, het zout en de ketumbar en laat dit tenminste 6 uur intrekken. Rooster daarna de garnalen boven een houtkoolvuurtje langzaam gaar.
Meng de ingrediënten voor de garnering goed door elkaar en serveer het bij de garnalen.
Zoeken
Laatst gelezen
- Gedang Mekuah 2 - Jonge papaya in kruidige saus
- Gepuk Daging Sapi Serundeng Khas Sunda - ossenhaas met serundeng op Sundanese wijze
- Pisang rai - Gestoofde Banaan
- Empal pedis - Pittige daging empal
- Telur Peci - gestoofde eieren met kemangi
- Terik Daging Sapi - gebakken vlees met groente in kruidige saus
- Urap Tauge - tauge met pittige kokos
- Tjarantjam - groenten in saus
- Ayam Kuning - gele geurige kip
- Base Jukut - boemboe voor groentengerechten
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...