Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Udang Bakar - geroosterde gekruide tijger garnalen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Udang Bakar
geroosterde gekruide tijger garnalen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tijger garnalen/gamba's
1 limoen, sap
200 ml kippenbouillon
1 asam kandis
2 salam blad
2 jeruk purut blaadjes
1 theel zout
1 theel palmsuiker

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks, ontpit
1 cm jahe
2 cm kunyit
1/2 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en verwijder de poten. Meng de garnalen met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Spoel daarna af en laat de garnalen uitlekken.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.Verhit in een pan de bouillon samen met de bumbu, de asam kandis, de salam en de jeruk purut en breng aan de kook.
Voeg dan de garnalen, de palmsuiker en het zout toe en roer totdat het vocht is verdampt. Rooster de garnalen daarna boven een houtskoolvuurtje bruin. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 88 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41018135