logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Udang Bakar
geroosterde gekruide tijger garnalen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tijger garnalen/gamba's
1 limoen, sap
200 ml kippenbouillon
1 asam kandis
2 salam blad
2 jeruk purut blaadjes
1 theel zout
1 theel palmsuiker

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks, ontpit
1 cm jahe
2 cm kunyit
1/2 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en verwijder de poten. Meng de garnalen met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Spoel daarna af en laat de garnalen uitlekken.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.Verhit in een pan de bouillon samen met de bumbu, de asam kandis, de salam en de jeruk purut en breng aan de kook.
Voeg dan de garnalen, de palmsuiker en het zout toe en roer totdat het vocht is verdampt. Rooster de garnalen daarna boven een houtskoolvuurtje bruin. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 88 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44161044