Udang Bakar
geroosterde gekruide tijger garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tijger garnalen/gamba's
1 limoen, sap
200 ml kippenbouillon
1 asam kandis
2 salam blad
2 jeruk purut blaadjes
1 theel zout
1 theel palmsuiker
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks, ontpit
1 cm jahe
2 cm kunyit
1/2 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en verwijder de poten. Meng de garnalen met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Spoel daarna af en laat de garnalen uitlekken.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.Verhit in een pan de bouillon samen met de bumbu, de asam kandis, de salam en de jeruk purut en breng aan de kook.
Voeg dan de garnalen, de palmsuiker en het zout toe en roer totdat het vocht is verdampt. Rooster de garnalen daarna boven een houtskoolvuurtje bruin. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Bumbu Hijau Ayam Banda - pittig gebakken kip met groene peper
- Sayur djalang Riouw - aubergine met spek
- Babi Masak Kucai - varkensvlees in een gekruide saus
- Khao Phat Prik - pittig gebakken rijst met vlees en garnalen
- Winko Babat
- Sai Grok - thaise barbeque worst
- Rajungan Bumbu Lada Hitam - krab in zwarte pepersaus
- Tahu tempé kerrie
- Asam Laksa - Laksa met vis in een licht zurige bouillon
- Chen Pi Niu Rou - rundvlees met mandarijn
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...