zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sayur oblok-oblok - Sajoer van kouseband en cassaveblad
- Rendang - rendang van rundvlees
- Soto Madura 2 - Soep van vlees op Madurese wijze
- Nasi Terong - nasi goreng met aubergine
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Sangkaya Fak Thong - dessert van pompoen
- Bebalung Kambing - stoofpotjes van geit/lamsvlees
- Bami Goreng Djawa - Javaans gebakken dunne mie met kip en garnalen
- Nasi Goreng Bahari 1 - Balinese Rode Nasi
- Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Kare Domba


Kare Domba
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 g lamsvlees,
1 serehstengel, gekneusd
2 salamblaadjes
4 jeruk purut blaadjes
25 g kokoscremé
3 eetl. olie,
Haluskan:
boemboe:
3 cm kunyit (kurkuma)
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks,
3 kemiries
1 theel. peper
4 cm laos
zout
2 theel. ketoembar
1 theel. jinten
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en wrijf of maal vervolgens de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de sereh voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin. Dan de salam en de jerut purutblaadjes toevoegen met heet water dan het vlees half onder staat. Stoof het vlees zachtjes voor 1 uur. Voeg dan de kokoscremé toe en laat het nog 30 minuten verder stoven totdat het vlees gaar is.
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 g lamsvlees,
1 serehstengel, gekneusd
2 salamblaadjes
4 jeruk purut blaadjes
25 g kokoscremé
3 eetl. olie,
Haluskan:
boemboe:
3 cm kunyit (kurkuma)
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks,
3 kemiries
1 theel. peper
4 cm laos
zout
2 theel. ketoembar
1 theel. jinten
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en wrijf of maal vervolgens de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de sereh voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin. Dan de salam en de jerut purutblaadjes toevoegen met heet water dan het vlees half onder staat. Stoof het vlees zachtjes voor 1 uur. Voeg dan de kokoscremé toe en laat het nog 30 minuten verder stoven totdat het vlees gaar is.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.