Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Kare Domba

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kare Domba

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 g lamsvlees,
1 serehstengel, gekneusd
2 salamblaadjes
4 jeruk purut blaadjes
25 g kokoscremé
3 eetl. olie,

Haluskan:
boemboe:
3 cm kunyit (kurkuma)
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks,
3 kemiries
1 theel. peper
4 cm laos
zout
2 theel. ketoembar
1 theel. jinten

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en wrijf of maal vervolgens de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de sereh voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin. Dan de salam en de jerut purutblaadjes toevoegen met heet water dan het vlees half onder staat. Stoof het vlees zachtjes voor 1 uur. Voeg dan de kokoscremé toe en laat het nog 30 minuten verder stoven totdat het vlees gaar is.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 73 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41910907