Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Semur Bebek Bumbu Ngo Hiang - gesmoorde eend in een donkere kruidige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Semur Bebek Bumbu Ngo Hiang
gesmoorde eend in een donkere kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr eend
2000 ml water
5 cm jahe
2 lente-ui
4 eetl kecap manis
4 eetl arak (witte)/angciu
50 gr palmsuiker/rietsuiker/kandij
1 eetl ngo hiang/vijfkruidenpoeder
1 wortel
700 gr witte kool
6 shiitake paddenstoelen

Cara membuat:
bereiding:
Rasp de jahe. Snijd de wortelen plakjes en de kool in grove stukken. Snijd de lente-ui in stukken. Snijd de paddenstoelen in dunne plakjes.
Verhit in een pan het water en breng het aan de kook. Snijd de eend in 4 stukken en voeg het toe aan het water en kook het voor 5 minuten. Verwijder dan 2/3 van het water en voeg dan de jahe, de lente-ui, de kecap, de arak, de palmsuiker en de vijfkruidenpoeder toe en kook het daarna afgesloten en op middelhoog vuur voor 1 uur totdat de eend gaar is geworden.
Dan de wortel, de kool en de paddenstoelen toevoegen en kook het verder gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 112 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42108141