zoeken
Recente reacties

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Telur Sambal Petis - eieren in een pittige saus
- Sambal Curaçao - sambal van promente
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Lempah - een pittige soep van runderribjes
- Ayam Panggang Bumbu Kuning - geroosterde kip met gele saus
- Babi pedis dan daun papaya -varkensvlees met papayablad
- Sate babi sempurna - geroosterd varkensvlees
- Sambal Goreng Tempe - gebakken reepjes tempe
- Mu Pad Khiew Wan Hor Pai - pasteitjes met varkensvlees
- Sate Ayam Bumbu Kemiri - gekruide kipsate
Semur Bebek Bumbu Ngo Hiang - gesmoorde eend in een donkere kruidige saus


Semur Bebek Bumbu Ngo Hiang
gesmoorde eend in een donkere kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr eend
2000 ml water
5 cm jahe
2 lente-ui
4 eetl kecap manis
4 eetl arak (witte)/angciu
50 gr palmsuiker/rietsuiker/kandij
1 eetl ngo hiang/vijfkruidenpoeder
1 wortel
700 gr witte kool
6 shiitake paddenstoelen
Cara membuat:
bereiding:
Rasp de jahe. Snijd de wortelen plakjes en de kool in grove stukken. Snijd de lente-ui in stukken. Snijd de paddenstoelen in dunne plakjes.
Verhit in een pan het water en breng het aan de kook. Snijd de eend in 4 stukken en voeg het toe aan het water en kook het voor 5 minuten. Verwijder dan 2/3 van het water en voeg dan de jahe, de lente-ui, de kecap, de arak, de palmsuiker en de vijfkruidenpoeder toe en kook het daarna afgesloten en op middelhoog vuur voor 1 uur totdat de eend gaar is geworden.
Dan de wortel, de kool en de paddenstoelen toevoegen en kook het verder gaar.
gesmoorde eend in een donkere kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr eend
2000 ml water
5 cm jahe
2 lente-ui
4 eetl kecap manis
4 eetl arak (witte)/angciu
50 gr palmsuiker/rietsuiker/kandij
1 eetl ngo hiang/vijfkruidenpoeder
1 wortel
700 gr witte kool
6 shiitake paddenstoelen
Cara membuat:
bereiding:
Rasp de jahe. Snijd de wortelen plakjes en de kool in grove stukken. Snijd de lente-ui in stukken. Snijd de paddenstoelen in dunne plakjes.
Verhit in een pan het water en breng het aan de kook. Snijd de eend in 4 stukken en voeg het toe aan het water en kook het voor 5 minuten. Verwijder dan 2/3 van het water en voeg dan de jahe, de lente-ui, de kecap, de arak, de palmsuiker en de vijfkruidenpoeder toe en kook het daarna afgesloten en op middelhoog vuur voor 1 uur totdat de eend gaar is geworden.
Dan de wortel, de kool en de paddenstoelen toevoegen en kook het verder gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.