zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Pelepah Manuk - gekruide in kokosmelk gestoofde kip
- Gulai kambing - stoofpotje van geitenvlees
- Sambal Nanas - Sambal van ananas
- Mangut Bebek - kruidig gestoofde eend
- Daging Kuah Kemiri - smoor van rundvlees in een saus van kemiri
- Laksa Johor - mie in dikke vissaus
- Ayam Goreng Bropol - gekookte gebakken kip
- Pisang goreng - gebakken banaan
- Serikaya - cake kokos/suiker
- Acar Mentah - pittige acar met ananas en komkommer
Semur Bebek - smoor / stoofpotje van eend


Semur Bebek
smoor / stoofpotje van eend
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr eend
850 ml water
1 eetl limoen, sap
1 tomaat
1 eetl kecap asin
2 eetl kecap manis
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 theel peper
1 theel nootmuskaat
1 eetl zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 6 stukken en de tomaat in 6 partjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Wrijf de eend in met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan het water en de kecaps toe en breng aan de kook.
Dan de eend toevoegen en kook zachtjes totdat de eend gaar is geworden. Voeg dan de tomaat toe en kook deze zacht. Serveer.
smoor / stoofpotje van eend
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr eend
850 ml water
1 eetl limoen, sap
1 tomaat
1 eetl kecap asin
2 eetl kecap manis
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 theel peper
1 theel nootmuskaat
1 eetl zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 6 stukken en de tomaat in 6 partjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Wrijf de eend in met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan het water en de kecaps toe en breng aan de kook.
Dan de eend toevoegen en kook zachtjes totdat de eend gaar is geworden. Voeg dan de tomaat toe en kook deze zacht. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.