Semur Bebek Legit
gestoofde eend in kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
1 eetl asam
1 theel zout
800 ml kokoswater
1 eetl palmsuiker
2 salam blad
4 cm laos
2 sereh/citroengras
6 eetl kecap manis
Haluskan:
5 sjalotjes
6 teentjes knoflook
2 cm jahe
1 eetl ketumbar
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in vier stukken en wrijf deze in met het zout en de asam en laat dit 15 minuten intrekken en spoel daarna af. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het kokoswater samen met de eend, de palmsuiker, de salam, de laos, de sereh en de bumbu en breng aan de kook. Dan de kecap toevoegen en meng goed. Vervolgens zachtjes de eend gaar sudderen.
Zoeken
Laatst gelezen
- Petai kecap - kipfilet in een saus van kecap en petehbonen
- Lemper - gevulde kleefrijst rolletjes
- Acar Biet 3 - atjar
- Szechuan Peper Kip
- Ayam Suwit Pedas - pittig gebakken dunne reepjes kip
- Ayam Masak Kemirie - pittige kip met kemirie
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
- Gulaorou - zoet-zuur varkensvlees met ananas
- Dugo - gestoomd gekruid kleefrijst met banaan
- Sayur Labu Siam - sajoer van chayote
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...