logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Semur Bebek Pedas
stoofpotje van eend in pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
4 eetl olie
7 cm laos
3 salam blad
2 sereh stengels
1000 ml water
6 eetl kecap manis

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
8 rode lomboks
5 rode rawits
1 theel peper
3 cm jahe
1 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
6 eetl kunyit
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Maak de eend schoon, verwijder de klieren en snijd de eend in 20 stukjes. Rasp de laos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de laos, de sereh en de salam toe en bak het geheel droog. Dan de eend toevoegen, meng goed en bak totdat het vlees van kleur verandert. Dan het water en de kecap toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 74 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420550