Semur Bebek Pedas
stoofpotje van eend in pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
4 eetl olie
7 cm laos
3 salam blad
2 sereh stengels
1000 ml water
6 eetl kecap manis
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
8 rode lomboks
5 rode rawits
1 theel peper
3 cm jahe
1 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
6 eetl kunyit
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Maak de eend schoon, verwijder de klieren en snijd de eend in 20 stukjes. Rasp de laos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de laos, de sereh en de salam toe en bak het geheel droog. Dan de eend toevoegen, meng goed en bak totdat het vlees van kleur verandert. Dan het water en de kecap toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sate daging bumbu smoor - gestoofd geroosterd sate
- Ampela hati masak rendang - gebakken kruidige kippenlevertjes
- Orak Arik Tomat - gekruide eieren met tomaat uit Sulawesi
- Sayur bening kacang panjang - Sajoer van kousenband en maïs
- Bandeng Pucung Bekasi - gebakken gestoofde gekruide vis
- Sambal jurut
- Sambal kecap pedas - een lekkere en pittige kecap sambal
- Saur - gebakken gemalen kokos
- Telur Ceplok Aroma Serai - gekruide roerei met citroengras
- Sayur Gudek - sajoer van koolraap
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...