zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Onde-onde
- Ayam Tururuga - in kokosmelk gestoofde pittige kip uit Noord Sulawesi
- Pepesan Ikan Kembung - pepesan van makreel
- Sayur jamur kuah asam - zure groenten-champignon soep
- Ayam Gagape - gekruide gestoofde kip
- Kare Ayam Rebung - kerrie van kip met bamboe
- Ayam Masak Bawang Merah - gebakken kip met sjalotjes
- Ayam Adas - kip met een lichte anijssmaak
- Ikan Basa Masak Bali - Basa visfilet in een balinse saus
- Moo Brio Wan - varkensvlees in een zoetzure saus
Semur daging sandung lamur - eend


Semur daging sandung lamur
eend
eend
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr eendeborst
1 eetl olie
10 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 eetl ketjap manis
1/2 theel nootmuskaat
1/2/ theel peper
100 ml
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf eerst het vlees in met de nootsmuskaat, de peper en het zout. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees rondom lichtbruin. Schep het uit te pan. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en fruit deze in de olie voor 3 minuten. Dan het vlees, het water en de ketjap toevoegen en het geheel 15 minuten laten sudderen. Vervolgens het vlees in stukjes snijden en nog 5 minuten laten sudderen.
ingrediënten:
500 gr eendeborst
1 eetl olie
10 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 eetl ketjap manis
1/2 theel nootmuskaat
1/2/ theel peper
100 ml
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf eerst het vlees in met de nootsmuskaat, de peper en het zout. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees rondom lichtbruin. Schep het uit te pan. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en fruit deze in de olie voor 3 minuten. Dan het vlees, het water en de ketjap toevoegen en het geheel 15 minuten laten sudderen. Vervolgens het vlees in stukjes snijden en nog 5 minuten laten sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.