Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Semur Hati Ampela Lilit Usus - gesmoorde kipdelen in kruidige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Semur Hati Ampela Lilit Usus
gesmoorde kipdelen in kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 kippenlevers
8 kippenmaagjes
300 gr kippendarmen
2 theel limoensap
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
4 eetl kecap manis

Bumbu Semur:
ingrediënten saus:
750 ml water
10 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
1 tomaat
5 kruidnagels
3 cm kaneel
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 theel nootmuskaat
3 eetl kecap manis

Cara membuat:
bereiding:
Marineer de levertjes, de maagjes en de darmen met het citroensap voor tenminste 30 minuten. Voeg dan het zout, de peper, de nootmuskaat en de kecap toe en meng alles goed en laat dit 30 minuten intrekken. Omwikkel dan de levertjes, de maagjes met de darmen en zet apart.
Snijd de sjalotjes en de knoflook grof en snijd de tomaat in kleine partjes.
Verhit in een pan het water samen met de sjalotjes, de knoflook, de jahe, de tomaat, de kruidnagels, de kaneel, het zout, de peper, de nootmuskaat en de kecap en breng aan de kook. Voeg dan de kippakketjes toe en kook het geheel zachtjes gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 156 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41932458