zoeken
Recente reacties

23 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Arem-Arem - gevulde rijstrolletjes
- Sambal Cabe Ijo Padang - groene sambal uit Padang
- Teluh Mesambel Goreng - Gebakken gekookte eieren met sambal
- Sate Kambing Solo Sambal Kecap - sate van lamsvlees uit Solo met pittige kecap saus
- Gulai Cincang - lamsvlees in pittige kokosmelk saus
- Sumping Nangka - gestoomde nangka cakejes
- Sate printil bakar - sate van gekruide gehaktballetjes
- Sambal galak - rode sambal met tomaat
- Udang Masak Tauco - garnalen in pittige saus
- Abon Sapi
Tumis Tauge Teri Nasi - roerbak van tauge met ansjovis


Tumis Tauge Teri Nasi
roerbak van tauge met ansjovis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr tauge
50 gr ikan teri nasi/ansjovis, geweekt en gebakken
75 gr sperziebonen
4 baby maiskolfjes
2 Chinese bieslook
4 teentjes knoflook
4 sjalotjes
2 rode lomboks
1 theel kecap asin
1/4 theel zout
1/4 theel peper
1/4 theel palmsuiker
100 ml water
2 eetl water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sperziebonen in stukjes, de bieslook in stukjes, de knoflook en de sjalotjes in dunne plakjes en de lomboks in ringen. Snijd de maiskolfjes in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de sjalotjes en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de sperziebonen en de mais toe en bak deze zacht.
Dan de tauge, de kecap, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng alles goed.
Voeg dan het water toe en kook het verder gaar. Meng dan de bieslook erdoor en strooi de ansjovis erover en serveer.
roerbak van tauge met ansjovis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr tauge
50 gr ikan teri nasi/ansjovis, geweekt en gebakken
75 gr sperziebonen
4 baby maiskolfjes
2 Chinese bieslook
4 teentjes knoflook
4 sjalotjes
2 rode lomboks
1 theel kecap asin
1/4 theel zout
1/4 theel peper
1/4 theel palmsuiker
100 ml water
2 eetl water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sperziebonen in stukjes, de bieslook in stukjes, de knoflook en de sjalotjes in dunne plakjes en de lomboks in ringen. Snijd de maiskolfjes in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de sjalotjes en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de sperziebonen en de mais toe en bak deze zacht.
Dan de tauge, de kecap, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng alles goed.
Voeg dan het water toe en kook het verder gaar. Meng dan de bieslook erdoor en strooi de ansjovis erover en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.