Tumis Tauge Lombok
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr tauge
5 rode lomboks
3 teentjes knoflook
1 theel trassi
3 sjalotten
3 cm laos
3 eetl olie
zout naar smaak
50 ml water
Cara membuat:
Wrijf of maal de laos fijn tot een pasta. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes. Snijd de knoflook en de sjalotten fijn. Was de tauge en maak deze schoon.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de trassi en de laos voor 3 minuten. Dan de tauge, het water en het zout toevoegen en het geheel 30 seconden laten koken.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kagape kambing - Lamsvlees in kruidige saus
- Piendang Kuning - Gestoofde gele kip
- samgyeopsal gui - geroosterd buikspek
- Panada - Pasteitjes met gerookte vis
- Oseng Daging Wijen - gestoofd rundvlees met sesam
- Sumpia - andere loempia
- Bola daging bumbu Bali - gehaktballetjes op Balinese wijze
- Sayur piendang kuning - zurige gele vlees-groentesoep
- Jamur Kecap Manis - gebakken paddenstoelen in kecapsaus
- Ikan Patin Masak Santan - vis in kruidige kokosmelksaus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...