Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
KokkieBlanda 5 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Write a comment
Ayam Ingkung 2 - Mild gekruide kip
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Ayam Ingkung 2
Mild gekruide kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 zware kip
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
4 jeruk perutblaadjes
3 salam blaadjes
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
1/2 theel, anijszaad
5 kemirinootjes
2 theel, ketumbar
1 theel, jinten
8 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
1 eetl. gesmolten gula jawa

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de jerur purut, de salam, de laos en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan het zout en 250 ml kokoksmelk toe. Dan de kip toevoegen en zachtjes laten sudderen totdat het vocht is verdampt. Dan de overige kokosmelk toevoegen en het geheel nog 5 minuten laten sudderen. Rooster vervolgende de kip boven een houtkoolvuurtje voor 30 minuten totdat de kip bruin en gaar is geworden. Bestrijk de kip regelmatig met de saus.
Pin It
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 357 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41083668