zoeken
Recente reacties

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Ayam Fungkai - gestoofde kip met suikerriet uit Kalimantan
- Oro sir - Gekruide gemengde groenten
- Udang Saus Padang - garnalen in pittige saus
- Mu Gur La - varkenssate
- Asam Keung Udeng - garnalen in pittige zurige saus
- Lapis daging Surabaya - Rundvlees gestoofd in kecapsaus
- Telor Dadar Kelapa - Omelet met kokos
- Tumis Bayam Ebi Terasi - spinazie met trasi en gedroogde garnalen
- Sambal goreng udang peteh - sambal goreng garnalen met petehbonen
- Kangkung roerbak - 椒腐通菜
Ayam Ingkung 2 - Mild gekruide kip


Ayam Ingkung 2
Mild gekruide kip
Mild gekruide kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 zware kip
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
4 jeruk perutblaadjes
3 salam blaadjes
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
1/2 theel, anijszaad
5 kemirinootjes
2 theel, ketumbar
1 theel, jinten
8 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
1 eetl. gesmolten gula jawa
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de jerur purut, de salam, de laos en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan het zout en 250 ml kokoksmelk toe. Dan de kip toevoegen en zachtjes laten sudderen totdat het vocht is verdampt. Dan de overige kokosmelk toevoegen en het geheel nog 5 minuten laten sudderen. Rooster vervolgende de kip boven een houtkoolvuurtje voor 30 minuten totdat de kip bruin en gaar is geworden. Bestrijk de kip regelmatig met de saus.
ingrediënten:
1 zware kip
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
4 jeruk perutblaadjes
3 salam blaadjes
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
1/2 theel, anijszaad
5 kemirinootjes
2 theel, ketumbar
1 theel, jinten
8 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
1 eetl. gesmolten gula jawa
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de jerur purut, de salam, de laos en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan het zout en 250 ml kokoksmelk toe. Dan de kip toevoegen en zachtjes laten sudderen totdat het vocht is verdampt. Dan de overige kokosmelk toevoegen en het geheel nog 5 minuten laten sudderen. Rooster vervolgende de kip boven een houtkoolvuurtje voor 30 minuten totdat de kip bruin en gaar is geworden. Bestrijk de kip regelmatig met de saus.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.