Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Ayam Ingkung 2 - Mild gekruide kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Ingkung 2
Mild gekruide kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 zware kip
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
4 jeruk perutblaadjes
3 salam blaadjes
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
1/2 theel, anijszaad
5 kemirinootjes
2 theel, ketumbar
1 theel, jinten
8 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
1 eetl. gesmolten gula jawa

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de jerur purut, de salam, de laos en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan het zout en 250 ml kokoksmelk toe. Dan de kip toevoegen en zachtjes laten sudderen totdat het vocht is verdampt. Dan de overige kokosmelk toevoegen en het geheel nog 5 minuten laten sudderen. Rooster vervolgende de kip boven een houtkoolvuurtje voor 30 minuten totdat de kip bruin en gaar is geworden. Bestrijk de kip regelmatig met de saus.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 261 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42107998