logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Ingkung
geroosterde/gebakken gestoofde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
800 gr kip
1 limoens, sap
1 theel zout
2 salam blad
4 jeruk purut blaadjes
600 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 cm kunyit
2 cm kencur
2 kemiri noten, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de kip in met het limoensap en het zout en laat dit tenminste 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de kip en het water toe en kook de kip op laag vuur en afgedekt vrijwel gaar.
Schep de kip uit de pan en bak of rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 100 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180379