zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Rundvlees, gestoofd
- Sambal ebbie
- Sambal Goreng Printil - gehakt balletjes in een pittige romige saus
- Chan Pei Fun Gai - gerookte mandarijnen kip
- Jagung bose - Gekookte gedroogde maïs met bonen
- Sambal Udang Basa
- Ayam Merah - rode kip
- Sayur riport
- Acar van groenten
- Yaam Yai - salade van gemengde groente
Ayam Ingkung - geroosterde/gebakken gestoofde kip


Ayam Ingkung
geroosterde/gebakken gestoofde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
800 gr kip
1 limoens, sap
1 theel zout
2 salam blad
4 jeruk purut blaadjes
600 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 cm kunyit
2 cm kencur
2 kemiri noten, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de kip in met het limoensap en het zout en laat dit tenminste 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de kip en het water toe en kook de kip op laag vuur en afgedekt vrijwel gaar.
Schep de kip uit de pan en bak of rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin. Serveer.
geroosterde/gebakken gestoofde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
800 gr kip
1 limoens, sap
1 theel zout
2 salam blad
4 jeruk purut blaadjes
600 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 cm kunyit
2 cm kencur
2 kemiri noten, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de kip in met het limoensap en het zout en laat dit tenminste 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de kip en het water toe en kook de kip op laag vuur en afgedekt vrijwel gaar.
Schep de kip uit de pan en bak of rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.