Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Ayam Ingkung - geroosterde/gebakken gestoofde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Ingkung
geroosterde/gebakken gestoofde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
800 gr kip
1 limoens, sap
1 theel zout
2 salam blad
4 jeruk purut blaadjes
600 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 cm kunyit
2 cm kencur
2 kemiri noten, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de kip in met het limoensap en het zout en laat dit tenminste 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de kip en het water toe en kook de kip op laag vuur en afgedekt vrijwel gaar.
Schep de kip uit de pan en bak of rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 197 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41930509