Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Ayam Ingkung

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Ingkung

bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip, in stukken gesneden
1 serehstengel
3 cm laos
3 djeruk perut blaadjes
3 salam blaadjes
500 ml kokosmelk
3 eetl. olie

Haluskan:
boemboe:
7 sjalotten
5 teentjes knoflook
5 kemirinoten
3 cm gember (jahe/djahé)
2 theel. ketoembar
1 theel. djinten
zout naar smaak
1 eetl. gula djawa (palmsuiker)

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de kemirienoten, de gember, de ketoembar, de djinten, de gula djawa en het zout fijn tot een boemboe (pasta). Snijd de laos in 3 stukken en het dikke stuk van de serehstengel open.
Fruit de boemboe samen met de laos en de serehstengel voor zo'n 3 minuten.
Voeg dan de kip en de helft van de kokosmelk toe en laat het zachtjes stoven totdat de kokosmelk verdampt is. voeg dan de andere helft van de kokosmelk toe en laat dit nog 5 minuten doorstoven.
Haal de kip uit de pan en rooster het op een houtkoolvuurtje bruin. De kip regelmatig bestrijken met de overgebleven saus.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 242 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41930609