Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Ayam Ingkung

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Ingkung

bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip, in stukken gesneden
1 serehstengel
3 cm laos
3 djeruk perut blaadjes
3 salam blaadjes
500 ml kokosmelk
3 eetl. olie

Haluskan:
boemboe:
7 sjalotten
5 teentjes knoflook
5 kemirinoten
3 cm gember (jahe/djahé)
2 theel. ketoembar
1 theel. djinten
zout naar smaak
1 eetl. gula djawa (palmsuiker)

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de kemirienoten, de gember, de ketoembar, de djinten, de gula djawa en het zout fijn tot een boemboe (pasta). Snijd de laos in 3 stukken en het dikke stuk van de serehstengel open.
Fruit de boemboe samen met de laos en de serehstengel voor zo'n 3 minuten.
Voeg dan de kip en de helft van de kokosmelk toe en laat het zachtjes stoven totdat de kokosmelk verdampt is. voeg dan de andere helft van de kokosmelk toe en laat dit nog 5 minuten doorstoven.
Haal de kip uit de pan en rooster het op een houtkoolvuurtje bruin. De kip regelmatig bestrijken met de overgebleven saus.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 346 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40915587