banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 24 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Ayam Ingkung

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Ingkung

bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip, in stukken gesneden
1 serehstengel
3 cm laos
3 djeruk perut blaadjes
3 salam blaadjes
500 ml kokosmelk
3 eetl. olie

Haluskan:
boemboe:
7 sjalotten
5 teentjes knoflook
5 kemirinoten
3 cm gember (jahe/djahé)
2 theel. ketoembar
1 theel. djinten
zout naar smaak
1 eetl. gula djawa (palmsuiker)

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de kemirienoten, de gember, de ketoembar, de djinten, de gula djawa en het zout fijn tot een boemboe (pasta). Snijd de laos in 3 stukken en het dikke stuk van de serehstengel open.
Fruit de boemboe samen met de laos en de serehstengel voor zo'n 3 minuten.
Voeg dan de kip en de helft van de kokosmelk toe en laat het zachtjes stoven totdat de kokosmelk verdampt is. voeg dan de andere helft van de kokosmelk toe en laat dit nog 5 minuten doorstoven.
Haal de kip uit de pan en rooster het op een houtkoolvuurtje bruin. De kip regelmatig bestrijken met de overgebleven saus.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 54 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40669091