logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Jamur Masak Jahe
gebakken kip met oesterzwammen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip (600 gr)
200 gr oesterzwammen
5 teentjes knoflook
4 cm jahe
1 eetl angciu/arak, anders azijn
2 eetl kecap asin
1 eetl oestersaus
1 eetl kecap manis
1/2 theel peper
2 rode lomboks
150 ml water
3 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Hak de knoflook en de jahe fijn. Snijd de lomboks in dunne plakes. Trek de oesterzwammen in reepjes uit elkaar. Snijd de kip in st ukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de jahe voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat deze van kleur verandert.
Dan de angciu, de kecaps, de oestersaus, het water en de peper toevoegen en bvreng het al roerend aan de kook. Vervolgens de oesterzwammen en de lomboks toevoegen en meng goed. Kook/bak het geheel verder gaar. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 68 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180627