Ayam Jamur Kecap
gebakken kip met paddenstoelen en kecap
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1 theel limoensap
1 theel zout
100 gr kastanje/stro champignons
1 salam blad
3 cm laos
3 eetl kecap manis
1 eetl kecap asin
1/2 eetl zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
300 ml water
1 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 kemiri noten
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 12 stukjes en marineer deze voor 10 minuten met het zout en het limoensap. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Halveer de champignons.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de laos voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Voeg dan de champignons, de kecaps, het zout, de peper en de palmsuiker toe en meng goed. Dan het water toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Chinese Zes kruiden Varkensvlees Soep
- Lontong - met Balinees varkensvlees
- Rendang - rendang van rundvlees
- Sateh Ayam Banjar - kipsate met een pittige kecap-tomaten saus
- Sateh bumbu kacang 2 - saté van geit
- Laziji - Mala Chongqing kip
- Tumis Daging Suwir - roerbak van pittig gekruid pulled rundvlees
- Kering Kacang Tanah Dan Teri - gebakken gekruide tempe met pinda's en ansjovis
- Brongkos daging
- Gulai Ayam Surakarta - in kokosmelk gestoofde gekruide kip
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...