zoeken
Recente reacties

19 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

3 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Goru Belanga - smoor van rundvlees uit de Molukken
- Ayam Penyet Wangi Kemangi - geurig gebakken pittige kip
- Ayam Kuluyuk - gebakken kip in zoetzure saus
- Hati Sapi Masak Kecap Gurih - lever in romige kruidige saus
- Kare tahu
- Sambal Megoreng - sambal, gebakken
- Ikan lombok jeruk tomat - pittige vis
- Pempek ada'an - Visdeeg met ei
- Selada Tahu Buah Segar - Salade van tahu met fruit
- Ayam Goreng Lengkuas - gebakken kip met laos
Tongseng - gebakken lamsvlees in zoete kecap saus


Tongseng
gebakken lamsvlees in zoete kecap saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr lamsvlees
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
500 ml water
4 eelt kecap manis
1/2 theel peper
2 eetl limoensap
5 koolbladeren
zout naar smaak
suiker naar smaak
3 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Snijd de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn. Snijd de kool in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de knoflook goudbruin. Voeg dan de sjalotten en de lomboks toe en bak deze totdat de sjalotten zachtt zijn geworden.
Voeg dan het vlees toe. Vervolgens het water, de kecap, de peper, het zout en de suiker toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees gar is en de saus is ingedikt. Vervolgens de kool en het limoensap toevoegen en het geheel nog zachtjes laten sudderen totdat alles gaar is geworden.
gebakken lamsvlees in zoete kecap saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr lamsvlees
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
500 ml water
4 eelt kecap manis
1/2 theel peper
2 eetl limoensap
5 koolbladeren
zout naar smaak
suiker naar smaak
3 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Snijd de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn. Snijd de kool in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de knoflook goudbruin. Voeg dan de sjalotten en de lomboks toe en bak deze totdat de sjalotten zachtt zijn geworden.
Voeg dan het vlees toe. Vervolgens het water, de kecap, de peper, het zout en de suiker toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees gar is en de saus is ingedikt. Vervolgens de kool en het limoensap toevoegen en het geheel nog zachtjes laten sudderen totdat alles gaar is geworden.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.