sambal goreng van aubergine
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 aubergine
olie
3 sjalotten, fijngesneden
2 teentje knoflook, fijngesneden
1 theel trassi
2 rode lomboks, fijngesneden
1 prei, fijngesneden
wat selderij, fijngesneden
zout, peper en nootmuskaat naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de aubergine in kleine blokjes. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de prei en de selderij voor 3 minuten. Voeg dan de aubergine toe en bak dit goudbruin. Dan het zout, peper en nootmuskaat toevoegen en nog 1 minuut zachtjes doorbakken.
ingrediënten:
1 aubergine
olie
3 sjalotten, fijngesneden
2 teentje knoflook, fijngesneden
1 theel trassi
2 rode lomboks, fijngesneden
1 prei, fijngesneden
wat selderij, fijngesneden
zout, peper en nootmuskaat naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de aubergine in kleine blokjes. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de prei en de selderij voor 3 minuten. Voeg dan de aubergine toe en bak dit goudbruin. Dan het zout, peper en nootmuskaat toevoegen en nog 1 minuut zachtjes doorbakken.