banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Lapis pepe - in laagjes gestoomde gekleurde cake
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Lapis pepe
in laagjes gestoomde gekleurde cake

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1500 ml kokosmelk
3 pandanblad
20 jeruk purut blaadjes, ontnerft
1 1/2 theel zout
550 gr suiker
625 gr tepung sagu
2 1/2 eetl rijstmeel
1/2 theel chocolade pasta
5 druppels rode kleurstof
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de jeruk purut, de pandan, het zout en de suiker en breng dit al roerend aan de kook. Giet 1600 ml van het mengsel in een aparte kom. Meng hierdoor de rijstmeel en de tepung sagu tot een beslag. Neem 150 ml van het beslag en meng hierdoor de rode kleurstof. Neem 650 ml van het beslag en meng hierdoor de chocolade pasta.
Vet een pan in van 18x18x7cm met wat olie. Giet 100 ml van het chocolade beslag in de pan en stoom deze voor 5 minuten. Giet daarna 75ml van het chocolade beslag erop en stoom dit voor 5 minuten. Herhaal dit afwisselend met het witte beslag totdat het beslag op is. Als laatste het rode beslag erop doen en stoom het geheel voor 25 minuten. Laten afkoelen en snijd het in porties.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 78 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38880495