Roerbak van kouseband en gehakt
ingrediënten:
500 gr kouseband of sperziebonen
225 gr varkensgehakt
1/8 theel zout
1/8 theel peper
1/2 eetl kecap
3 teentjes knoflook
5 cm jahe
5 rode rawits
2 eetl olie
Bereiding:
Snijd de kouseband in kleine stukjes. Hak de knoflook, de jahe zeer fijn en de rawits fijn. Meng dit allemaal goed door elkaar en laat het 15 minuten intrekken.
Verhit in een pan 1 eetl olie en bak het gehakt rul en schep uit de pan en zet apart. Voeg dan de overige olie toe en fruit de knoflook, de jahe en de rawits voor 2 minuten. Dan de kouseband toevoegen en bak dit voor 4 minuten.
Vervolgens het gehakt, de peper, het zout en de kecap toevoegen en meng alles goed. Zachtjes laten bakken totdat het vocht is verfdampt.
Heerlijk bij rijst of congee.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sumpia - andere loempia
- Szechuan Peper Kip
- See Yao Gai - 豉油鸡 in sojasaus gestoofde kip
- Pekingeend
- Lo Mai Gai - Nuò Mǐ Jī - 糯米鸡 - kip met rijst in lotusblad
- Doenjang jjigae 된장찌개 - stoofpotje van rundvlees
- Kou Shui Ji - 口水鸡 - gestoofde kip in een kruidige en pittige saus
- Da Pan Ji - 大盘鸡 - kip met brede mie
- Gestoomde kip met shiitake - 香菇蒸鸡
- Dakdoritang 닭도리탕 - pittige stoofpot met kip
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...