Recente reacties

Ron 1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Roerbak van kouseband en gehakt

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Roerbak van kouseband en gehakt

ingrediënten:
500 gr kouseband of sperziebonen
225 gr varkensgehakt
1/8 theel zout
1/8 theel peper
1/2 eetl kecap
3 teentjes knoflook
5 cm jahe
5 rode rawits
2 eetl olie

Bereiding:
Snijd de kouseband in kleine stukjes. Hak de knoflook, de jahe zeer fijn en de rawits fijn. Meng dit allemaal goed door elkaar en laat het 15 minuten intrekken.
Verhit in een pan 1 eetl olie en bak het gehakt rul en schep uit de pan en zet apart. Voeg dan de overige olie toe en fruit de knoflook, de jahe en de rawits voor 2 minuten. Dan de kouseband toevoegen en bak dit voor 4 minuten.
Vervolgens het gehakt, de peper, het zout en de kecap toevoegen en meng alles goed. Zachtjes laten bakken totdat het vocht is verfdampt.
Heerlijk bij rijst of congee.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 134 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42117523