banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Terung Santan Cabai Hijau - gestoofde aubergine met kwarteleitjes
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Terung Santan Cabai Hijau
gestoofde aubergine met kwarteleitjes

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 lange dunne aubergine (terung ungu)
150 gr schenkel
1750 ml water
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
5 groene lomboks
12 kwarteleitjes, gekookt
200 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
1/2 theel palmsuiker
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 kemiri noten, geroosterd
3 cm kunyit
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en de aubergine in stukjes en de lomboks in ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met het vlees, de salam, de laos en de serai en kook het vlees vrijwel gaar en totdat er 1500 ml bouillon over is.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dit samen met de aubergine, de lomboks en de eieren toe aan de bouillon. Dan de kokosmelk en de palmsuiker toevoegen en breng al roerend, op laag vuur, aan de kook en kook het verder gaar. Serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 52 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38899077