gestoofde aubergine met kwarteleitjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 lange dunne aubergine (terung ungu)
150 gr schenkel
1750 ml water
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
5 groene lomboks
12 kwarteleitjes, gekookt
200 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
1/2 theel palmsuiker
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 kemiri noten, geroosterd
3 cm kunyit
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en de aubergine in stukjes en de lomboks in ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met het vlees, de salam, de laos en de serai en kook het vlees vrijwel gaar en totdat er 1500 ml bouillon over is.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dit samen met de aubergine, de lomboks en de eieren toe aan de bouillon. Dan de kokosmelk en de palmsuiker toevoegen en breng al roerend, op laag vuur, aan de kook en kook het verder gaar. Serveer.