Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Acar Bawang Timor - atjar van uitjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Acar Bawang Timor
atjar van uitjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr. zilveruitjes
1 eetl. olie
1/2 eetl. zout
3 cm gember (jahe/djahé)
2 kleine uien
400 ml azijn
5 teentjes knoflook
3 eetl. witte basterdsuiker

Cara membuat:
Bereiding:
Strooi het zout over de zilveruitjes en laat dit een paar uur intrekken en uitlekken. Droog deze daarna af. Snijd de uien, de knoflook en de gember zeer fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de knoflook, de uien en de gember. Voeg dan de azijn en de suiker toe en laat dit zachtjes koken totdat de suiker is opgelost. Vervolgens laten afkoelen en giet dit over de zilveruitjes die in een pot zijn gedaan en laat de saus eerst intrekken voordat de atjar gebruikt wordt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 301 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911379