atjar van uitjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr. zilveruitjes
1 eetl. olie
1/2 eetl. zout
3 cm gember (jahe/djahé)
2 kleine uien
400 ml azijn
5 teentjes knoflook
3 eetl. witte basterdsuiker
Cara membuat:
Bereiding:
Strooi het zout over de zilveruitjes en laat dit een paar uur intrekken en uitlekken. Droog deze daarna af. Snijd de uien, de knoflook en de gember zeer fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de knoflook, de uien en de gember. Voeg dan de azijn en de suiker toe en laat dit zachtjes koken totdat de suiker is opgelost. Vervolgens laten afkoelen en giet dit over de zilveruitjes die in een pot zijn gedaan en laat de saus eerst intrekken voordat de atjar gebruikt wordt.
ingrediënten:
250 gr. zilveruitjes
1 eetl. olie
1/2 eetl. zout
3 cm gember (jahe/djahé)
2 kleine uien
400 ml azijn
5 teentjes knoflook
3 eetl. witte basterdsuiker
Cara membuat:
Bereiding:
Strooi het zout over de zilveruitjes en laat dit een paar uur intrekken en uitlekken. Droog deze daarna af. Snijd de uien, de knoflook en de gember zeer fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de knoflook, de uien en de gember. Voeg dan de azijn en de suiker toe en laat dit zachtjes koken totdat de suiker is opgelost. Vervolgens laten afkoelen en giet dit over de zilveruitjes die in een pot zijn gedaan en laat de saus eerst intrekken voordat de atjar gebruikt wordt.