zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sayur kerrie jawa
- Babi Bali - varkensvlees op Balinese wijze
- Nasi Kuning - gele rijst
- Onde-onde
- Tainabu Nilalai-rundvleessoep met ribbetjes
- Sambal Lombok 2
- Urap - groenten met geraspte kokos
- Soto Betawi - Rundvleessoep met kokosmelk
- Balado Terong - aubergine met een groene chili saus
- Semur Ayam Pedas Manis - zoetige en pittige smoor van kip
Acar Benig - atjar


Acar Benig
atjar
atjar
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr. sjalotten
100 gr. wortel
zout
6 eetl. azijn
1 komkommer
10 peperkorrels
100 ml water
100 gr. savooiekool
1 theel. suiker
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de komkommer in blokjes en bestrooi deze met zout. Laat de komkommer daarna een paar uur uitlekken. Snijd de wortel julliene. Snijd de sjalotten fijn evenals de kool. Verhit in een wok/wadjan het water en voeg daar het zout, de suiker en de peperkorrels toe gevolgd door wortels, de sjalotten, de kool en de azijn. Als laatste de komkommer toevoegen en het geheel nog 2 minuten laten koken. Laat het afkoelen voor gebruik.
ingrediënten:
100 gr. sjalotten
100 gr. wortel
zout
6 eetl. azijn
1 komkommer
10 peperkorrels
100 ml water
100 gr. savooiekool
1 theel. suiker
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de komkommer in blokjes en bestrooi deze met zout. Laat de komkommer daarna een paar uur uitlekken. Snijd de wortel julliene. Snijd de sjalotten fijn evenals de kool. Verhit in een wok/wadjan het water en voeg daar het zout, de suiker en de peperkorrels toe gevolgd door wortels, de sjalotten, de kool en de azijn. Als laatste de komkommer toevoegen en het geheel nog 2 minuten laten koken. Laat het afkoelen voor gebruik.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.