zoeken
Recente reacties

22 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Aubergine met pruimensaus - 苏梅酱茄子
- Ikan Kuah - Vissoep
- Misoa Goreng Udang - gebakken mie met garnalen
- Pantolo pamarasan - speklapjes in zwarte saus
- Asinan Jakarta - ingelegde groenten uit Jakarta
- Ayam Gadon
- Asam keung udeng - pittige garnalen
- Ayam Goreng Terasi - gebakken kip met trasi
- Fug Tong Gang Buad - pompoen in kokosmelk
- Daging Panggang Karmanaci - gegrild gekruid rundvlees
Acar Bening - komkommer in azijn


Acar Bening
komkommer in azijn
komkommer in azijn
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 komkommer
100 gr wortel
100 gr savoiekool
100 gr sjalotten
100 ml water
5 eetl azijn
zout
1 theel suiker
9 peperkorrels, gekneusd
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de komkommer in blokjes en bestrooi deze met zout. Laat de blokjes enige uren uitlekken. Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Snijd de wortel en de kool in dunne reepjes. Verhit in een wok/wadjan het water samen met het zout, de suiker en de peperkorrels. Dan de wortel toevoegen en dit 7 minuten zachtjes laten koken. Dan de azijn, de kool en de sjalotten toevoegen samen de de komkommer en het geheel nog 2 minuten laten koken. Eerst laten afkoelen voor het serveren.
ingrediënten:
1/2 komkommer
100 gr wortel
100 gr savoiekool
100 gr sjalotten
100 ml water
5 eetl azijn
zout
1 theel suiker
9 peperkorrels, gekneusd
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de komkommer in blokjes en bestrooi deze met zout. Laat de blokjes enige uren uitlekken. Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Snijd de wortel en de kool in dunne reepjes. Verhit in een wok/wadjan het water samen met het zout, de suiker en de peperkorrels. Dan de wortel toevoegen en dit 7 minuten zachtjes laten koken. Dan de azijn, de kool en de sjalotten toevoegen samen de de komkommer en het geheel nog 2 minuten laten koken. Eerst laten afkoelen voor het serveren.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.