Kambing Rica Cabe Hijau
gebakken lamsvlees met groene pepers
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr lamsvlees
2 jeruk purut blaadjes
1 sereh/citroengras
1/2 theel zout
1/4 theel peper
3/4 theel palmsuiker
2 eetl kecap manis
300 ml water
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
3 teentjes knoflook
7 groene lomboks
2 groene rawits
1 theel trassi
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit totdat het van kleur verandert. Dan het zout, de peper, de palmsuiker en de kecap toevoegen en meng alles goed.
Vervolgens het water toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar en totdat de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Misua Patola - Filipijnse mi-soep
- Sambal kecap sateh Makassar - sambal ketjap uit makassar
- Tumis Menir - varkensvlees met spinazie
- Ampas Tarigu - cakes uit de Molukken
- Sambal Terong 2 - sambal van aubergine
- Ayam Panggang Madu Pedas - pittige honing geroosterde kip
- Tumis Jamur Merang Cabe Ijo - Gebakken paddenstoelen met groene pepers
- Sambal Lampung - Lampung chili saus
- Sambal goreng ayam kering - hete droge kip
- Sayur Belimbing Wuluh - stervruchten met garnalen
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...