Sawi Masak Tiram
gestoofde kool met kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kleine Chinese kool
10 kwarteleitjes, gekookt
6 teentjes knoflook
1 rode lombok
1 eetl oestersaus
1 theel kecap manis
1 theel kecap asin
1/4 theel zout
1/4 theel palmsuiker
1/2 theel peper
100 ml water
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kool in stukjes, de knoflook fijn en de lombok in dunne ringen. Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de lombok voor 2 minuten. Voeg dan de kool toe en bak deze zacht.
Dan de oestersaus en de kecaps toevoegen en meng goed. Vervolgens de eieren, het zout, de palmsuiker en de peper toevoegen en meng goed.
Voeg het water toe en roer totdat het geheel gaar is geworden.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Masa Bulu - stukjes kip geroosterd in (oorspronkelijk) een bamboekoker
- Tumis Tempe Taoco - gebakken tempe in kruidige saus
- Pisang rai - Gestoofde Banaan
- Assinan Sapudi
- Sambal Kerang Petai - sambal van venusschelpen met peteh
- Zī Rán Yáng Ròu - 孜然羊肉 - roerbak van lamsvlees met jinten
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
- Tumis Hati Kacang Merah Pedas - pittig stoofpotje van lever met rode bonen
- Konro Makassar -rundvleessoep
- Sayuran Campur Pedis - gemengde groente salade met een pittige dressing
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...