1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Bebek Masak Bumbu Kecombrang
geroosterde gekruide eend in saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
1 eetl asemwater
2 rode lomboks
2 groene lomboks
2 salamblaadjes
2 cm laos
5 jeruk purut blaadjes
2 serehstengels / citroengras
25 gr kecombrang bloemen
2 eetl taoco
2 theel zout
2 theel palmsuiker
500 ml water
500 ml kokosmelk
1/2 eetl asam opgelost in 50 ml water
1 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
9 teentjes knoflook
3 cm kunyit
5 kemiri noten
3 rode lomboks
2 rode rawit
1 theel ketumbar
2 cm jahe
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 8 stukken en marineer dit met het asemwater voor tenminste 30 minuten. Rooster de eend daarna boven een houtskoolvuurtje goudbruin. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en snijd de lomboks in dikke ringen en de kecombrang in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos, de jeruk purut, de sereh, de kecombrang, de taoco en de lomboks voor 4 minuten. Voeg dan de eend, het zout en de palmsuiker toe en meng alles goed. Dan langzaam het water toevoegen en roer alles goed door. Vervolgens de kokosmelk en het asemwater toevoegen en het geheel zachtjes gaar laten sudderen en totdat de saus is ingedikt.
 

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 250 Character restriction
Your text should be in between 10-250 characters
  • No comments found

who is online

We hebben 70 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
34531850