Bebek Masak Bumbu Kecombrang
geroosterde gekruide eend in saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
1 eetl asemwater
2 rode lomboks
2 groene lomboks
2 salamblaadjes
2 cm laos
5 jeruk purut blaadjes
2 serehstengels / citroengras
25 gr kecombrang bloemen
2 eetl taoco
2 theel zout
2 theel palmsuiker
500 ml water
500 ml kokosmelk
1/2 eetl asam opgelost in 50 ml water
1 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
9 teentjes knoflook
3 cm kunyit
5 kemiri noten
3 rode lomboks
2 rode rawit
1 theel ketumbar
2 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 8 stukken en marineer dit met het asemwater voor tenminste 30 minuten. Rooster de eend daarna boven een houtskoolvuurtje goudbruin. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en snijd de lomboks in dikke ringen en de kecombrang in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos, de jeruk purut, de sereh, de kecombrang, de taoco en de lomboks voor 4 minuten. Voeg dan de eend, het zout en de palmsuiker toe en meng alles goed. Dan langzaam het water toevoegen en roer alles goed door. Vervolgens de kokosmelk en het asemwater toevoegen en het geheel zachtjes gaar laten sudderen en totdat de saus is ingedikt.