Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Bebek Masak Bumbu Kecombrang - geroosterde gekruide eend in saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Bebek Masak Bumbu Kecombrang
geroosterde gekruide eend in saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
1 eetl asemwater
2 rode lomboks
2 groene lomboks
2 salamblaadjes
2 cm laos
5 jeruk purut blaadjes
2 serehstengels / citroengras
25 gr kecombrang bloemen
2 eetl taoco
2 theel zout
2 theel palmsuiker
500 ml water
500 ml kokosmelk
1/2 eetl asam opgelost in 50 ml water
1 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
9 teentjes knoflook
3 cm kunyit
5 kemiri noten
3 rode lomboks
2 rode rawit
1 theel ketumbar
2 cm jahe
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 8 stukken en marineer dit met het asemwater voor tenminste 30 minuten. Rooster de eend daarna boven een houtskoolvuurtje goudbruin. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en snijd de lomboks in dikke ringen en de kecombrang in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos, de jeruk purut, de sereh, de kecombrang, de taoco en de lomboks voor 4 minuten. Voeg dan de eend, het zout en de palmsuiker toe en meng alles goed. Dan langzaam het water toevoegen en roer alles goed door. Vervolgens de kokosmelk en het asemwater toevoegen en het geheel zachtjes gaar laten sudderen en totdat de saus is ingedikt.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 176 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40924932