Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Bebek Masak Bumbu Kecombrang - geroosterde gekruide eend in saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Bebek Masak Bumbu Kecombrang
geroosterde gekruide eend in saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
1 eetl asemwater
2 rode lomboks
2 groene lomboks
2 salamblaadjes
2 cm laos
5 jeruk purut blaadjes
2 serehstengels / citroengras
25 gr kecombrang bloemen
2 eetl taoco
2 theel zout
2 theel palmsuiker
500 ml water
500 ml kokosmelk
1/2 eetl asam opgelost in 50 ml water
1 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
9 teentjes knoflook
3 cm kunyit
5 kemiri noten
3 rode lomboks
2 rode rawit
1 theel ketumbar
2 cm jahe
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 8 stukken en marineer dit met het asemwater voor tenminste 30 minuten. Rooster de eend daarna boven een houtskoolvuurtje goudbruin. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en snijd de lomboks in dikke ringen en de kecombrang in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos, de jeruk purut, de sereh, de kecombrang, de taoco en de lomboks voor 4 minuten. Voeg dan de eend, het zout en de palmsuiker toe en meng alles goed. Dan langzaam het water toevoegen en roer alles goed door. Vervolgens de kokosmelk en het asemwater toevoegen en het geheel zachtjes gaar laten sudderen en totdat de saus is ingedikt.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 121 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42420894