banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 2 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Bebek Masak Bumbu Kecombrang
geroosterde gekruide eend in saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
1 eetl asemwater
2 rode lomboks
2 groene lomboks
2 salamblaadjes
2 cm laos
5 jeruk purut blaadjes
2 serehstengels / citroengras
25 gr kecombrang bloemen
2 eetl taoco
2 theel zout
2 theel palmsuiker
500 ml water
500 ml kokosmelk
1/2 eetl asam opgelost in 50 ml water
1 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
9 teentjes knoflook
3 cm kunyit
5 kemiri noten
3 rode lomboks
2 rode rawit
1 theel ketumbar
2 cm jahe
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 8 stukken en marineer dit met het asemwater voor tenminste 30 minuten. Rooster de eend daarna boven een houtskoolvuurtje goudbruin. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en snijd de lomboks in dikke ringen en de kecombrang in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos, de jeruk purut, de sereh, de kecombrang, de taoco en de lomboks voor 4 minuten. Voeg dan de eend, het zout en de palmsuiker toe en meng alles goed. Dan langzaam het water toevoegen en roer alles goed door. Vervolgens de kokosmelk en het asemwater toevoegen en het geheel zachtjes gaar laten sudderen en totdat de saus is ingedikt.
 
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 110 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36341426