Recente reacties

Shaun 3 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Bebek Mekuah Manis Lalah - Eend in een zoet-pittige saus

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Bebek Mekuah Manis Lalah
Eend in een zoet-pittige saus         

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend (1500 gr)
6 groene rawits
3 serehstengels
5 eetl. olie
225 gr base megenep (zie recept)
8 kardemompeulen
2 eetl. gesmolten palmsuiker (gula jawa/bali)
2 eetl. azijn
300 ml water
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
2 takjes selderij          

Taburan:
garnering:
8 sjalotten

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Snijd de rawits doormidden en de eend in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten goudbruin en laat deze daarna uitlekken op keukenpapier.
Voeg de kardemon en de base toe en fruit deze 2 minuten. Dan de eend en de sereh toevoegen en nog 3 minuten bakken. Vervolgens de palmsuiker, het water en de azijn toevoegen en het geheel zachtjes 40-45 minuten laten sudderen totdat het vocht is verdampt. Dan de kokosmelk, het zout en de rawits toevoegen en nog 5 minuten laten sudderen. Roerd dan de selderijblaadjes erdoor en garneer het met de bebakken sjalotten.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 88 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41184722