banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 1 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Bebek Mekuah Manis Lalah
Eend in een zoet-pittige saus         

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend (1500 gr)
6 groene rawits
3 serehstengels
5 eetl. olie
225 gr base megenep (zie recept)
8 kardemompeulen
2 eetl. gesmolten palmsuiker (gula jawa/bali)
2 eetl. azijn
300 ml water
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
2 takjes selderij          

Taburan:
garnering:
8 sjalotten

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Snijd de rawits doormidden en de eend in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten goudbruin en laat deze daarna uitlekken op keukenpapier.
Voeg de kardemon en de base toe en fruit deze 2 minuten. Dan de eend en de sereh toevoegen en nog 3 minuten bakken. Vervolgens de palmsuiker, het water en de azijn toevoegen en het geheel zachtjes 40-45 minuten laten sudderen totdat het vocht is verdampt. Dan de kokosmelk, het zout en de rawits toevoegen en nog 5 minuten laten sudderen. Roerd dan de selderijblaadjes erdoor en garneer het met de bebakken sjalotten.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 94 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36621135