banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Bebek Mekuah Manis Lalah - Eend in een zoet-pittige saus

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Bebek Mekuah Manis Lalah
Eend in een zoet-pittige saus         

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend (1500 gr)
6 groene rawits
3 serehstengels
5 eetl. olie
225 gr base megenep (zie recept)
8 kardemompeulen
2 eetl. gesmolten palmsuiker (gula jawa/bali)
2 eetl. azijn
300 ml water
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
2 takjes selderij          

Taburan:
garnering:
8 sjalotten

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Snijd de rawits doormidden en de eend in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten goudbruin en laat deze daarna uitlekken op keukenpapier.
Voeg de kardemon en de base toe en fruit deze 2 minuten. Dan de eend en de sereh toevoegen en nog 3 minuten bakken. Vervolgens de palmsuiker, het water en de azijn toevoegen en het geheel zachtjes 40-45 minuten laten sudderen totdat het vocht is verdampt. Dan de kokosmelk, het zout en de rawits toevoegen en nog 5 minuten laten sudderen. Roerd dan de selderijblaadjes erdoor en garneer het met de bebakken sjalotten.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 64 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40580378