1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

Sophie
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat ...
Nachita Wolff Schoemaker
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Da...
Mevr. J.A. Kalff
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ...
Eufrasia . J.M.van Oijen - de Bruin
U recepten zien er voortreffelijk uit .
Nicole
Na een rondreis door China dit recept gemaakt om nog even in de sfeer te blijven. Het smaakte heerli...

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Bebek Mekuah Manis Lalah
Eend in een zoet-pittige saus         

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend (1500 gr)
6 groene rawits
3 serehstengels
5 eetl. olie
225 gr base megenep (zie recept)
8 kardemompeulen
2 eetl. gesmolten palmsuiker (gula jawa/bali)
2 eetl. azijn
300 ml water
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
2 takjes selderij          

Taburan:
garnering:
8 sjalotten

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Snijd de rawits doormidden en de eend in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten goudbruin en laat deze daarna uitlekken op keukenpapier.
Voeg de kardemon en de base toe en fruit deze 2 minuten. Dan de eend en de sereh toevoegen en nog 3 minuten bakken. Vervolgens de palmsuiker, het water en de azijn toevoegen en het geheel zachtjes 40-45 minuten laten sudderen totdat het vocht is verdampt. Dan de kokosmelk, het zout en de rawits toevoegen en nog 5 minuten laten sudderen. Roerd dan de selderijblaadjes erdoor en garneer het met de bebakken sjalotten.

who is online

We hebben 26 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35089051