logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Bebek Menjatnjat
Gestoofde eend in kerrie-kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend van ca. 2 - 2/5 kg,
2 salamblaadjes,
2 serehstengels, gekneusd
160 dl. kokosmelk,
1 eetl. zout,
snufje nootmuskaat,
3 eetl. olie.

Haluskan:
boemboe:
3,5 cm. laos,
6 cm. kunyit (kurkuma)
3,5 cm. kentjoer,
14 sjalotten,
2 theel. ketumbar,
8 teentjes knoflook,
3 kemirienoten,
1/4 theel. zwarte peper,
6 rode rawits,
1 theel. gemalen zwarte peperkorrels,
2 kruidnagels,
1 theel. trassi,

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in stukken en rooster eerst de kemiri droog in een koekepan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de eend toe en bak dit rondom bruin in 4 minuten. Dan de kokosmelk, de sereh, het zout, nootmuskaat en de salamblaadjes toevoegen en laten sudderen totdat de eend gaar is en de saus gebonden.

Add comment

Submit

who is online

We have 95 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397493