zoeken
Recente reacties

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Kakap Goreng Kecap - zeebaars in kecap saus
- Rendang Jeroan Ayam - Rendang van kip resten
- Ayam Goreng Air Kelapa - gemarineerde gestoofde gebakken kip
- Ikan Kuah Belimbing - gestoofde vis in gekruide bouillon
- Gulai Ayam - kip in een curry saus
- Sapi Kerrie - rundvlees met kerrie
- Sambal Lombok 2
- Sambal kemiri 2 - Sambal met kemirinootjes
- Phat Phet Tua Fak Jao - rundvlees met kouseband
- Sate Ayam Ubud - kipsate uit Bali
Bebek Menyatnyat - eend gestoofd in kerrie-kokosmelk


Bebek Menyatnyat
eend gestoofd in kerrie-kokosmelk
eend gestoofd in kerrie-kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend van 2-2.5 kg.
1500 ml. kokosmelk
2 serehstengels, gekneusd
2 salamblaadjes
1 eetl zout
1 theel zwarte peperkorrels, gemalen
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
13 sjalotten
7 teentjes knoflook
5 rode rawits
3 cm. laos
3 cm. kencur
5 cm. kunyit (kurkuma/koenjit)
2 theel ketoembar (koriander)
3 kemirienoten
1 theel trassi
1/4 theel zwarte peper
snufje nootmuskaat
2 kruidnagels
Taburan:
garnering:
bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 12 stukken en dep deze stukken drogg. Wrijf of maal alle ingrediënten voor de boemboe tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg vervolgens de stukken eend toe en bak deze stukken voor 3 minuten onder voortdurend omscheppen. Voeg dan de kokosmelk, de sereh, de salamblaadjes, de peper en het zout toe en laat alles onafgedekt sudderen totdat de eend gaar is en de saus gebonden is. Eventueel wat kokosmelk toevoegen. Garneer met bawang goreng.
ingrediënten:
1 eend van 2-2.5 kg.
1500 ml. kokosmelk
2 serehstengels, gekneusd
2 salamblaadjes
1 eetl zout
1 theel zwarte peperkorrels, gemalen
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
13 sjalotten
7 teentjes knoflook
5 rode rawits
3 cm. laos
3 cm. kencur
5 cm. kunyit (kurkuma/koenjit)
2 theel ketoembar (koriander)
3 kemirienoten
1 theel trassi
1/4 theel zwarte peper
snufje nootmuskaat
2 kruidnagels
Taburan:
garnering:
bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 12 stukken en dep deze stukken drogg. Wrijf of maal alle ingrediënten voor de boemboe tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg vervolgens de stukken eend toe en bak deze stukken voor 3 minuten onder voortdurend omscheppen. Voeg dan de kokosmelk, de sereh, de salamblaadjes, de peper en het zout toe en laat alles onafgedekt sudderen totdat de eend gaar is en de saus gebonden is. Eventueel wat kokosmelk toevoegen. Garneer met bawang goreng.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.