eend gestoofd in kerrie-kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend van 2-2.5 kg.
1500 ml. kokosmelk
2 serehstengels, gekneusd
2 salamblaadjes
1 eetl zout
1 theel zwarte peperkorrels, gemalen
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
13 sjalotten
7 teentjes knoflook
5 rode rawits
3 cm. laos
3 cm. kencur
5 cm. kunyit (kurkuma/koenjit)
2 theel ketoembar (koriander)
3 kemirienoten
1 theel trassi
1/4 theel zwarte peper
snufje nootmuskaat
2 kruidnagels
Taburan:
garnering:
bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 12 stukken en dep deze stukken drogg. Wrijf of maal alle ingrediënten voor de boemboe tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg vervolgens de stukken eend toe en bak deze stukken voor 3 minuten onder voortdurend omscheppen. Voeg dan de kokosmelk, de sereh, de salamblaadjes, de peper en het zout toe en laat alles onafgedekt sudderen totdat de eend gaar is en de saus gebonden is. Eventueel wat kokosmelk toevoegen. Garneer met bawang goreng.
ingrediënten:
1 eend van 2-2.5 kg.
1500 ml. kokosmelk
2 serehstengels, gekneusd
2 salamblaadjes
1 eetl zout
1 theel zwarte peperkorrels, gemalen
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
13 sjalotten
7 teentjes knoflook
5 rode rawits
3 cm. laos
3 cm. kencur
5 cm. kunyit (kurkuma/koenjit)
2 theel ketoembar (koriander)
3 kemirienoten
1 theel trassi
1/4 theel zwarte peper
snufje nootmuskaat
2 kruidnagels
Taburan:
garnering:
bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 12 stukken en dep deze stukken drogg. Wrijf of maal alle ingrediënten voor de boemboe tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg vervolgens de stukken eend toe en bak deze stukken voor 3 minuten onder voortdurend omscheppen. Voeg dan de kokosmelk, de sereh, de salamblaadjes, de peper en het zout toe en laat alles onafgedekt sudderen totdat de eend gaar is en de saus gebonden is. Eventueel wat kokosmelk toevoegen. Garneer met bawang goreng.