1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Bebek Menyatnyat
eend gestoofd in kerrie-kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend van 2-2.5 kg.
1500 ml. kokosmelk
2 serehstengels, gekneusd
2 salamblaadjes
1 eetl zout
1 theel zwarte peperkorrels, gemalen
3 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
13 sjalotten
7 teentjes knoflook
5 rode rawits
3 cm. laos
3 cm. kencur
5 cm. kunyit (kurkuma/koenjit)
2 theel ketoembar (koriander)
3 kemirienoten
1 theel trassi
1/4 theel zwarte peper
snufje nootmuskaat
2 kruidnagels

Taburan:
garnering:
bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 12 stukken en dep deze stukken drogg. Wrijf of maal alle ingrediënten voor de boemboe tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg vervolgens de stukken eend toe en bak deze stukken voor 3 minuten onder voortdurend omscheppen. Voeg dan de kokosmelk, de sereh, de salamblaadjes, de peper en het zout toe en laat alles onafgedekt sudderen totdat de eend gaar is en de saus gebonden is. Eventueel wat kokosmelk toevoegen. Garneer met bawang goreng.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 32 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35657283