Kambing Merica
lamsvlees met groene peper saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
250 ml santen
1 sjalotje
4 teentjes knoflook
1/2 theel palmsuiker
2 eetl groene peperskorrels
1/4 theel gemalen groene peper
1 takje munt
1 takje kemangi
1 theel asem
1/4 theel zout
3 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes en de sjalot in dunne ringetjes. Hak de knoflook fijn. Snijd de munt blaadjes en de kemangie blaadjes zeer fijn.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de knoflook en de sjalot voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit goudbruin. Dan de santen, de peperkorrels, de munt, de kemangi en de asem toevoegen en als de saus is ingedikt dan het zout, de palmsuiker en de gemalen peper toevoegen en serveer.