in kokosmelk gestoofde groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 oyong/vleugelkomkommer
1 wortel
100 gr sperziebonen
50 gr kool
1000 ml dunne kokosmelk
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 eetl asamwater
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
2 cm kunyit, geroosterd
1/2 theel peper
1 theel terasi/trasi
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de oyong, de wortel, de bonen en de kool in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de salam en de laos en breng het al roerend aan de kook.
Dan de oyong, de wortel, de boontjes, de kool, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel gaar. Meng dan het asamwater erdoor en kook nog voor 1 minuut. Serveer.