banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 6 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 7 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 8 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 8 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Adobong Gulay

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Adobong Gulay
Adobo is een manier van bereiden, in de filipijnse keuken is het laten stoven in azijn en sojasaus (ketjap)

benodigheden:
1 ui
3 teentjes knoflook
peperkorrels
2 laurierblaadjes
olie
500 gr aardappelen (in blokjes) of 500 gr talong (aubegine / terong)
1/4 kopje sojasaus (de wat dunnere versie van ketjap manis)
1/4 kopje sukang Paombang (of anders wijnazijn)
gemalen peper en een beetje suiker

bereiding:
Verhit de olie en voeg daarin de peperkorrels en de laurierblaadjes. Op het moment dat de blaadjes te beginnen te verkleuren voeg je de knoflook toe. Zachtjes bakken totdat de knoflook bruinig wordt. Voeg dan de gesneden ui toe en fruit dit. Peper en suiker toevoegen, roeren en dan de sojasaus en azijn toevoegen. Temper het vuur en voeg of de aardappelen of de aubergine toe en laats dit voor 30 minuten stoven. Voeg water toe als het te droog wordt. Serveer met rijst.

variatie:
adoboling itlog: voeg ingesneden hardgekookte eieren toe als de aardappels bijna gaar zijn. Dit gerecht is de volgende dag nog lekkerder
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 168 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37597815