Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 21 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 2 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
1 Comment
Adobong Gulay

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Adobong Gulay
Adobo is een manier van bereiden, in de filipijnse keuken is het laten stoven in azijn en sojasaus (ketjap)

benodigheden:
1 ui
3 teentjes knoflook
peperkorrels
2 laurierblaadjes
olie
500 gr aardappelen (in blokjes) of 500 gr talong (aubegine / terong)
1/4 kopje sojasaus (de wat dunnere versie van ketjap manis)
1/4 kopje sukang Paombang (of anders wijnazijn)
gemalen peper en een beetje suiker

bereiding:
Verhit de olie en voeg daarin de peperkorrels en de laurierblaadjes. Op het moment dat de blaadjes te beginnen te verkleuren voeg je de knoflook toe. Zachtjes bakken totdat de knoflook bruinig wordt. Voeg dan de gesneden ui toe en fruit dit. Peper en suiker toevoegen, roeren en dan de sojasaus en azijn toevoegen. Temper het vuur en voeg of de aardappelen of de aubergine toe en laats dit voor 30 minuten stoven. Voeg water toe als het te droog wordt. Serveer met rijst.

variatie:
adoboling itlog: voeg ingesneden hardgekookte eieren toe als de aardappels bijna gaar zijn. Dit gerecht is de volgende dag nog lekkerder
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Rens Nijman · 2 years ago
    Voor hoeveel personen zijn de recepten

    @Rens: in het algemeen voor 4 personen

who is online

We hebben 67 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41465243