Bulanglang
stoofpotje van groenten met tahu
Ingrediënten:
250 gr bayam/wilde spinazie/kangkung
125 gr courgette
125 gr tahu/tofu
50 gr fava bonen
100 gr pompoen
1 tomaat
1/2 ui
1 1/2 theel bagoong balayan (vervang anders door trassi of vissaus)
1/2 theel zout
250 ml water
olie
Bereiding:
Snijd de tahu in kleine blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de tahu bruin en zet apart. Snijd de ui in dunne reepjes, de tomaat in en de pompoen in blokjes. Snijd de courgette in stukjes.
Verhit in een pan het water samen met de ui, de tomaat, de balayan, de pompoen, de fava bonen en breng aan de kook.
Dan de tahu en de courgette toevoegen en meng goed en kook op laag vuur voor 10 minuten. Voeg dan de spinazie toe en kook nog zachtjes voor 3 minuten totdat alles gaar is geworden. Meng dan het zout erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Besengeh
- Ayam Bawang Kuah Gurih - geurige kip met ui
- Ayam Bali - balinees kipgerecht
- Tahu Taoco - tahoe gerecht
- Ayam Bakar Penyet - gegrilde gekruide kip met pittige sambal
- Ayam Bakar Rica - gekruide kip
- Ayam Panggang Bumbu Cabai - gegrilde kip met pittige pepers
- Ayam Bakar Madu - geroosterde honing kip
- Karmanaci - gekruid en geurend rundvlees
- Ayam Bakar Bumbu Kluwak - geroosterde gekruide kip
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...