Karper gerecht
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 karper van 500 gr
bananenblad
3 salam blaadjes
4 rawits
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
1/2 theel asem
2 theel water
5 kemirinootjes
4 sjalotten
5 rode lomboks
4 cm laos
1/2 theel trasi bakar
1/2 theel suiker
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Meng het water met de asem en wrijf of maal vervolgens alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf de schoongemaakte karper in met de boemboe en verpak de vis met de salamblaadjes en de hele rawits in het bananenblad en zet de uiteinden dicht met de prikkers. Stoom de vis in 25 minuten gaar en rooster het daarna nog voor 10 minuten op een houtskoolvuurtje.
ingrediënten:
1 karper van 500 gr
bananenblad
3 salam blaadjes
4 rawits
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
1/2 theel asem
2 theel water
5 kemirinootjes
4 sjalotten
5 rode lomboks
4 cm laos
1/2 theel trasi bakar
1/2 theel suiker
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Meng het water met de asem en wrijf of maal vervolgens alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf de schoongemaakte karper in met de boemboe en verpak de vis met de salamblaadjes en de hele rawits in het bananenblad en zet de uiteinden dicht met de prikkers. Stoom de vis in 25 minuten gaar en rooster het daarna nog voor 10 minuten op een houtskoolvuurtje.