logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Pepes Ikan Mas
Karper gerecht
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 karper van 500 gr
bananenblad
3 salam blaadjes
4 rawits
houten prikkers

Haluskan:
boemboe:
1/2 theel asem
2 theel water
5 kemirinootjes
4 sjalotten
5 rode lomboks
4 cm laos
1/2 theel trasi bakar
1/2 theel suiker
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Meng het water met de asem en wrijf of maal vervolgens alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf de schoongemaakte karper in met de boemboe en verpak de vis met de salamblaadjes en de hele rawits in het bananenblad en zet de uiteinden dicht met de prikkers. Stoom de vis in 25 minuten gaar en rooster het daarna nog voor 10 minuten op een houtskoolvuurtje.

Add comment

Submit

who is online

We have 96 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176489